Artuklu'da 'Bilgi Evi' açılıyor

Artuklu'da 'Bilgi Evi' açılıyor

Mardin'in Artuklu İlçe Belediyesi tarafından yapılarak inşaatı tamamlanan "Bilgi Evi" yakın zamanda hizmete açılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in Artuklu İlçe Belediyesi, gençlere yönelik hazırladığı projelerini hayata geçiriyor.

Sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında da faaliyetlerini sürdüren belediye, yaklaşık 3 ay önce başladığı ve inşaatını tamamladığı Bilgi Evi'nin açılışını yakın bir zamanda yapmayı planlıyor.

Burada; özellikle 15-29 yaş grubundaki gençlerin bilgiye ulaşmaları, kendilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmeleri, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, öğrencilere ders çalışma ortamı oluşturulması, kültürel ve sosyal hayatın gelişimine yardımcı olunması ve rehberlik hizmetlerinin sunulması hedefleniyor.

Etüt sınıfları, kütüphane, bilgisayar salonu, çok amaçlı konferans salonu ve spor odalarından oluşan Bilgi Evi'nde bir yandan öğrencilere okul dersleri için takviye yapılırken, gençlerin de kendilerini geliştirme imkânına kavuşturulması amaçlanıyor.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, projenin, sosyal belediyecilik alanındaki güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Öztürk, "Bilgi Evi'miz öğrencilerimizin yeni adresi olacak. Bir topluma hizmet etmek istiyorsanız önce eğitimde kaliteyi arttırmalısınız. Bir şehre bırakacağınız en güzel miras eğitimlerini en iyi şartlarda tamamlamış, yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş, kitap okuma alışkanlığı kazanmış, araştırmayı ve öğrenmeyi seven, hobi edinen, zihinsel ve bedensel gelişimini en iyi şekilde tamamlayan bir nesildir. Artuklu Bilgi Evi, bu imkânları sağlayan faaliyetlerle öğrencilere kucak açıyor." dedi.

Artuklu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Emin Duyan ise projenin Mardin halkı adına çok güzel olduğunu anlatarak, şunları söyledi: "Yaptığımız toplantılarda 'Bilgi Evi Projesi' ortaya çıkmış oldu. Yaklaşık 3 ay önce projeye başladık. Çok şükür şu an inşaat çalışması tamamlandı. Bilgi Evi'miz 15-29 yaş aralığındaki gençlerimize hizmet verecek. Burada çok farklı kurslar açılacak. İngilizce, matematik ve Türkçe kurslarımızın dışında gençlerimizin sosyal becerilerini ön plana çıkartan müzik, bilgisayar, resim gibi farklı kurslarımız olacak. Özellikle sokaktaki gençlerimizi Bilgi Evi Projesi'ne dâhil edip, sosyal eğitimi daha güçlendirmek istiyoruz. Playstation, satranç, konferans salonu, kütüphane kafemizle çok güzel ve hayırlı hizmetler verecek. Özellikle sokaktaki gençlerimizi bu Bilgi Evi'ne çekerek alanında profesyonel eğitici ve öğretici arkadaşlarımızın destekleriyle temel eğitime kazandıracaklar."

"Gençlik varsa gelecek vardır"

Son olarak Duyan, "Mardin halkı adına çok güzel projelerdir.  Çocuklarımıza bir yaşam alanı olarak çok güzel bir yer. Bu anlamda bütün gençlerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitimcilerimiz başta olmak üzere ebeveynlerimizin bu tür yaşam alanlarına destek vermelerini bekliyoruz. Gençlerimiz gelip görsünler. Ebeveynlerimiz de gelip çocuklarını kime emanet ettiklerini görsünler. Gençlik varsa gelecek vardır." ifadelerini kullandı.

Bilgi Evi'ni gezen öğrenciler ise buranın sabırsızlıkla açılmasını beklediklerini dile getirdiler. 

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.