Artuklu’da dezavantajlı gruplar bayrama hazırlanıyor

Artuklu’da dezavantajlı gruplar bayrama hazırlanıyor

Artuklu Belediyesi, dezavantajlı ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, öz bakım hizmetlerini sunarak onları bayrama hazırlıyor.

Artuklu Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal projeleri ile ilçede çocuktan gence, kadından yaşlıya, engelliye birçok insanın hayatına dokunmayı sürdürüyor.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk'ün talimatıyla devam eden dezavantajlı vatandaşlara yönelik öz bakım hizmetlerini yaklaşan Kurban Bayramı öncesi arttıran belediye ekipleri, gelen her talebe ulaşarak, dezavantajlı vatandaşları bayrama hazırlıyor.

Artuklu Belediyesi sorumluluk sınırlarında yaşayan dezavantajlı vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaparak yardıma muhtaç, yoksul, yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine temizlik hizmeti vermeye devam eden belediyeye bağlı ekipler, kendileriyle ilgilenecek yakını bulunmayan hasta, yaşlı engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların, öz bakım hizmeti veriliyor. Saç, sakal tıraşı, el ve ayak tırnak kesimini özenli bir şekilde yaparak vatandaşları yaklaşan Kurban Bayramı’na hazırlıyor.

Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Öztürk, dini bayramların manevi ikliminin her vatandaşın doyasıya yaşaması gerektiğine işaret ederek, dezavantajlı durumundan dolayı hiç bir vatandaşın bu manevi heyecandan mahrum kalmaması için üzerlerine düşen yükümlülüğü mutluluk duyarak yerine getirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Anadolu kültürünün bir parçası olan bayram temizliğinin yerine getirilmesinde emeği geçen belediye çalışanlarına teşekkür eden Öztürk, "Belediye olarak bizler, sene boyunca dezavantajlı vatandaşlarımıza bu yardımları aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Ancak dini bayramlarımızın öncesinde önem verdiğimiz bu çalışmamızı üç beş katına çıkarak daha fazla vatandaşa ulaşmaya gayret ediyoruz. Ekiplerimiz ev temizliklerinde; halı yıkama, cam silme, toz alma, mutfak temizliği gibi detaylı bir şekilde bakıma muhtaç ve dezavantajlı vatandaşlarımızın evlerini temizliyor. Diğer taraftan ise; gerek belediyemize ulaşan ihtiyaç sahibi vatandaşların talepleri, gerekse de muhtarlarımızın öneri ve tespit destekleriyle bizlere bildirilen engelli, hasta-dezavantajlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek, kişisel bakım ve beden temizliklerini gerçekleştiriyoruz. Bu aslında sosyal belediyeciliğin güzel bir örneği olmakla birlikte; aslında yüce dinimiz İslam’ın bizlere emrettiği ve yapmakla yükümlü olduğumuz bir görevdir de. Yaklaşan mübarek kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerini ve kişisel temizliklerini yaparak dualarını almak bizim için hizmetlerin en güzeli ve hayırlısıdır.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler