Asfaltı bozulan yeni köprünün ödemesi yapılmadı

Asfaltı bozulan yeni köprünün ödemesi yapılmadı

Bingöl Belediyesi tarafından geçici kabulü yapılmayan Abdullah Bazencir Köprüsü ve köprüye giden yol yeniden asfaltlanmak üzere trafiğe kapatıldı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, geçen nisan ayında yaşanan sel felaketi sonrası sonucu yıkılan ve yapılan girişimleri sonucu AFAD’tan alınan ödenekle yapımı tamamlanarak ulaşıma açılan Abdullah Bazencir Köprüsü’ne giden yolda yaşanan tahribata ilişkin açıklama yaptı.

Şehir merkezi ile Karşıyaka Mahallesini birbirine bağlayan Abdullah Bazencir Köprüsü’ndeki asfaltın kısa sürede bozulduğunu belirten Barakazi, “Köprü yapımı tamamlandıktan sonra Bahçelievler Mahallesi’nden Karşıyaka’ya giden yoldaki parke taşları sökülerek asfalt yapıldı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra incelemelerde bulunduk ve asfaltta aşınmaların olduğunu fark ettik. İlgili çalışanlarımız tutanaklarını tutarken, bizde yetkili firmayla görüştük. Bu süreçte kent trafiğini rahatlatmak adına köprümüzü trafiğe açtık. Firmayla yaptığımız görüşmelerde yolun yeniden asfaltlanması gerektiğini belirttik. Bu süreçte geçici kabulü yapmayıp, firmaya ödeme yapmadık. Asfalt çalışması tamamlandıktan sonra tekrar kontrolleri yapılacak aksi bir durum yaşanmazsa kabulünü yapacağız.” dedi.

Köprüde asfalt çalışması öncesi hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Barakazi, “Abdullah Bazencir Köprüsü çift taraflı olmak üzere trafiğe kapatıldı. Köprüye giden yol ile Aşağı Çarşı’dan gelen bağlantı yolu yeniden asfaltlanacak. Yüklenici firma çalışmaları bir an önce tamamlamak için hızlı bir şekilde çalışacak. Hemşehrilerimizin, trafikte yaşanılacak geçici sıkışıklıktan dolayı hassasiyet ve duyarlılık göstereceğine olan inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.