Asgari ücretin 2 bin 400 TL’nin üstünde olması gerekiyor

Asgari ücretin 2 bin 400 TL’nin üstünde olması gerekiyor

Partisinin Şırnak’ta düzenlediği "Şırnak için çare var" konferansında konuşan SP Genel Başkanı Temel Karamollağlu, "Asgari ücret için 2 bin TL deniliyor. Bu fiyatın olması uygun değil. Bu fiyatın 2 bin 400’ün üstünde olması gerekiyor." dedi

Şırnak’ta bir dizi temaslarda bulunmak için gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin düzenlediği "Şırnak’ın Geleceği İçin Çare Var" temalı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Güçlü ekonominin sağlam parayı getireceğini ifade eden Karamollaoğlu, Türk lirasının düştüğü için ABD dolarının yükseldiğinin altını çizdi.

Karamollaoğlu, "Üretime yönelik yatırımların devreye girmesi gerekiyor. Biz yüzde yüz ihtiyaç olan ürünleri üretmemiz gerekiyor. Biz üretime dayalı milli gelirin artması gerekiyor.  Bunu da adil paylaşmamız lazım. Asgari ücret meselesi de konuşuluyor. Asgari ücret için 2 bin deniliyor. Bu fiyatın olması uygun değil. Bu fiyattın 2 bin 400’ün üstünde olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Milli gelirin adil dağıtılması gerekiyor"

Türkiye’nin Adaletle beraber ekonomik gücünün olması gerektiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, "Milli Görüş olarak bütün dünyada huzur ve barış olmasını istiyoruz. Bu huzurun sağlanması için Türkiye’ye büyük görev düşüyor. Bunun için ülkemizde iç barışı sağlamalıyız. Ekonomik gücümüzün olması gerekiyor. En önemlisi adaletin olmasın lazım.  Türkiye’nin bundan güçlenerek kalkınması şarttır. Milli gelirin adil dağıtılması gerekiyor. Üretimin artması, teknolojik kalkınmanın olması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Yolsuzluğun olduğu bir ülkede tasarruf olmaz"

Alım gücünün sürekli düştüğünü söyleyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "Yolsuzluğun olduğu bir ülkede tasarruf olmaz. Çiftçinin ektiği maldan kar etmesi gerekiyor.  O zaman ayağa kalkar.  Esnafın felahı şaşmış. Neyi ne zaman ödeyeceğin bilmiyor. Sanayicilerde de aynı durum var. Onlarda konkordato ilan ediyor. İşsizlik ordusunun söylemeye gerek yok. Öğrencilerde öğrenim kredisiyle bocalanıyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.