Asıl katil emperyalizmdir!

Asıl katil emperyalizmdir!

Tokat'ta çeşitli kurum ve kuruluşları tarafından Mısır ve Suriye başta olmak üzere dünya genelinde mazlumlara karşı gerçekleştirilen zulümleri kınamak amacıyla düzenlenen basın açıklamasında, asıl katilin emperyalizm olduğu vurgulandı.

TOKAT- Eğitim İlke-Sen, Özgür Yazarlar Birliği, TOKAD ve Tasfiye Dergisi'nin ortaklaşa düzenlediği basın açıklaması eyleminde, Mısır'daki darbe süreci, darbecilerin gerçekleştirdiği katliamlar ile Ortadoğu ve bütün dünyadaki katliamların asıl failinin emperyalist ABD olduğu belirtildi.

 

Tokat kent merkezi Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen basın açıklaması metnini İlyas Çetin okudu. Çetin açıklamasında, Mısır'daki darbe yönetiminin başta Adeviyye olmak üzere meydanlarda direnen Mısır halkını katliamla yıldırmak ve direnişi yok etmek istediğini belirterek, Mısır'da gerçekleştirilen darbe ve peşinden gelen katliamlar ile kanlı bir süreçten geçen Ortadoğunun, unutulmaması gereken bir gerçeği bir kez daha hatırlattığını ifade etti.

 

Mısır'da halkı katleden, bütün Ortadoğu'da, Asya'da, Afrika'da her gün insanları katleden, halkları birbirine düşüren, kana, ateşe ve düşmanlığa boğan asıl fail ve asıl katilin emperyalizm olduğuna dikkat çeken Çetin, "Küresel kapitalizmin yağma ve sömürü politikalarını sürdürebilmek için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyen Emperyalistler ülkeleri dizayn etmek için her türlü yöntemi uygular. Yerine göre demokratik usullerle, yerine göre darbelerle sömürüyü derinleştirmekten kaçınmazlar." dedi.

 

Çerin konuşmasının devamında, "Halkları bölüp parçalamak, memleketlerimizi sömürmek için coğrafyalarımıza çöreklenmiş emperyalizmin kollarını, bacaklarını keselim, vücudunu parçalayalım! Ülkemizde konuşlanmış zalim ve katil Amerikan üslerini kovalım" çağrısında bulunarak, "İncirlik Amerikan üssünü söküp atalım! Malatya'daki NATO füze kalkanını sökelim! NATO İzmir Kara Karargâhını kaldıralım! Patriotları çöpe atalım!" ifadelerini kullandı.

 

Eylem boyunca "Mısır'da cunta katliam yapıyor!", "Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Lübnan'da katliamlar sürüyor!", "Asıl fail Emperyalizmdir!" ve "NATO'dan çıkılsın, Amerikan üsleri kapatılsın!" pankartlarının yanı sıra çok sayıda döviz taşındı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.