'Asıl terörist ‘Hepimiz Charlie Hebdo'yuz’ diyenlerdir'

'Asıl terörist ‘Hepimiz Charlie Hebdo'yuz’ diyenlerdir'

Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin peygambere hakaret içeren karikatürleri yayımlamasını kınayan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü, asıl teröristin ‘Hepimiz Charlie Hebdo'yuz’ diyenler olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü, Charlie Hebdo dergisinin peygambere hakaret içeren karikatürü yayımlamasını Cuma Namazı çıkışı Merkez Camii önünde yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

 

‘Hepimiz Muhammediyiz’, ‘Em Tew Muhammedine’, ‘Em Eskerın Ji Tera Ya Muhammed Mustafa’ şeklinde Kürtçe Türkçe olarak sloganların atıldığı basın açıklaması ilahiyatçı Suat Çelik’in Kuran-ı Kerim okuması ile başladı.

 

‘Bütün İslam düşmanları Charlie Hebdo’dur’, ‘Biz Charlie Hebdo değil Muhammediyiz’ yazılı dövizlerin taşındığı basın açıklamasını Koordinatörlük yetkililerinden Şaban Gökhan okudu.

 

“Asıl terörist ‘Hepimiz carliehebdoyuz’ diyenlerdir”

İlk olarak 2011 yılında Peygambere yönelik yayımladığı hakaret karikatürleriyle tanınan Charlie Hebdo dergisinin, 13 Ocak 2015 tarihinde yeniden benzeri karikatürler yayımladığını ifade eden Gökhan, "Fransa'nın Müslümanlara yönelik anlatılmaz zulümleri ve haksızlıkları olmuşken, Bölgemizde, Suriye'de, Cezayir’de ve son olarak Mali'de milyonlarca Müslüman katletmesine rağmen, utanmadan halen Müslümanlara bir de barbar ve terörist demekteler. Asıl terörist ve barbar, oluk oluk Müslüman kanı akıtan yüzsüz İslam düşmanlarıdırlar. Asıl terörist Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo dergisinin karikatüristleridirler. Asıl terörist Peygamberimize hakaret içerikli yayınlara engel olmayan Fransız hükümetleridir ve yine asıl terörist bölgemizde hepimiz Charlie Hebdo'yuz diyenlerdir." dedi.

 

Peygambere hakaret edenler insanlıktan nasipsiz olanlardır

İmandan nasip almayan melunların Allah’ın peygamberlerine saldırdığını ve hakaret ettiğini belirten Gökhan, "İnsanlık tarihi boyunca insanlıktan ve imandan nasipsiz melunlar, Allah’ın (cc) tüm peygamberlerine hakaretler etmişlerdir. Hidayet önderlerinin havarileri ve ashabı canları pahasına peygamberlerini korumuşlardır. Bugün de, Hatemül Enbiyaya, İslam düşmanı Avrupa ve yerli işbirlikçi hainler, dilleriyle saldırıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

Peygambere yapılan hakaretlere sessiz kalan ve İslam ve Peygamberine düşmanlık yapanların safında duran Müslümanların da eleştirildiği açıklamada, "Ve onlar Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyı, "İfade özgürlüğünün bir sınırı olduğu, kimsenin inançlarıyla dalga geçilemeyeceği ve arkadaşım anneme küfrederse suratına yumruğu yer" ifadelerini kullanan Papa kadar olamadılar." denildi.

 

Tüm gayretli Müslümanların işlenen bu küstahlığa dur demesi gerektiğini belirten Gökhan, Peygamber sevdalıları olarak diyoruz ki, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), biz Müslümanlar için canımızdan, annelerimizden, babalarımızdan ve tüm evlatlarımızdan daha değerlidir. O yüzden onu okumalı, onu tanımalı ve onun gibi yaşamaya gayret göstermeli, dostlarına dost ve düşmanlarına da düşman olmalıyız. Onun ve çocuklarının isimlerini yeni doğacak çocuklarımıza vermeli, ismi anıldığında salavat getirmeli ve nisan ayı bitene kadar Hz. Peygamberimizi anma adına bir seferberlik halinde olmalıyız." şeklinde konuştu.

 

Açıklama Molla Abdulbari Durmaz’ın yaptığı dua ile son buldu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler