Asker ile kaçakçılar arasında arbede: 4 yaralı

Asker ile kaçakçılar arasında arbede: 4 yaralı

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Ortayol köyü mevkiinde kaçak sigara yüklü minibüsteki şahısları gözaltına almak isteyen jandarma ekipleri ile minibüstekiler arasında çıkan arbedede biri asker 4 kişi yaralandı.

VAN - Edinilen bilgiye göre; Yüksekova ilçesinden aldıkları kaçak sigaralarla Başkale'ye doğru yola çıkan O.B, E.A ve K.D'nin içinde bulunduğu araç, jandarmanın yol kontrolüne takıldı.


Şahısları gözaltına almak isteyen jandarma ekipleri ile minibüstekiler arasından arbede yaşandı. Bu sırada Jandarma Er Ö.K, gözüne taş isabet etmesi sonucu yaralandı. Zanlılar O.B, K.D ve E.A ise silahla ateş edilerek yaralandı.


Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Gözünden yaralandığı belirtilen Jandarma Er Ö.K ise Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Ayrıca yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmazken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. (Murat Dalgın/Mehmet Aldemir-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.