Askeri Şura toplanıyor

Askeri Şura toplanıyor

Genelkurmay Başkanı ve Jandarma Genel Komutanı'nın değişeceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanıyor.

Yüksek Askeri Şura Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda toplanıyor. 5 Ağustos'ta sona erecek Şura'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay emekliliğe ayrılacak.

Genelkurmay Başkanı Özel’in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, getirilmesi beklenirken, Akar'dan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı için ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in ismi geçiyor.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın yerine Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin getirilmesi bekleniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ise görev sürelerinin uzatılması bekleniyor.

Şura'da “Kor”, “tüm” ve “tuğ” rütbesinde toplam 179 general ve amiralin bir üst rütbeye terfileri ile 300’e yakın kurmay albayın terfi durumu ele alınacak. Terfileri görüşülecek kurmay albaylar arasında Ergenekon ve Balyoz davalarından beraat eden 46 albay da bulunuyor.

Paralel yapı ile ilişkileri olduğu düşünülen personelin disiplin durumunun da görüşülmesinin beklendiği Şura kararları 5 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu'nun ilk kez başkanlık yapacağı Şura'ya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katılacak.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.