Askerin "temiz" dediği adreste PKK'nin cephaneliği çıktı video foto

Askerin "temiz" dediği adreste PKK'nin cephaneliği çıktı video foto

Şırnak'ta 3 Haziran'da sona eren operasyonun ardından devam eden arama tarama çalışmalarında, daha önce "temiz" raporu verilen Bahçelievler Mahallesi'nde PKK'ye ait çok sayıda silah ve mühimmatın yer aldığı cephanelik bulundu.

Şırnak merkezde 14 Mart'ta başlayan ve 3 Haziran'da sona eren operasyonun ardından devam eden arama tarama çalışmalarında, daha önce "temiz" raporu verilen Bahçelievler Mahallesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğu cephanelik ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Şırnak kent merkezinde 14 Mart'ta başlayan ve 3 Haziran'da sona eren operasyon kapsamında PKK'lilerin sık sık kente sızması ve mühimmatlarının bulunamaması üzerine yeniden arama tarama faaliyetleri yürütüldü.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen arama tarama faaliyetinde, Bahçelievler Mahallesinde daha önce askeri birliklerce "temiz" denilen adreste, PKK'ye ait cephanelik bulundu.

Cephaneliğin, emniyet mensuplarınca daha önce tespit edildiği ancak operasyonu yürüten Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına iletilmesine rağmen "temiz" denilen adreste çıktığı belirtildi.

Söz konusu adreste, 20 kaleşnikof uzun namlulu silah, 3 biksi, 2 av tüfeği, 3 roketatar, tabanca, dürbün, gece görüş dürbünü, havan, 35 havan mühimmatı, 7 el telsizi, 56 roketatar mühimmatı, 56 şarjör, 42 el yapımı patlayıcı, 3 bombatar, 4 el bombası ve 10 bin fişek ele geçirildi.

Tümen Komutanı ve Çakırsöğüt Jandarma Komutanı emrindeki operasyonlarda, kenti uzaktan bombalarla yıkıldığını ve PKK'lilerin tam temizlenmeden operasyonların bitirildiği iddia edildi.

Bahçelievler Mahallesinde ele geçirilen cephaneliğin, görev yapan askeri birliğin gözünden kaçmasının ise mümkün olmadığı aktarıldı.

Operasyonun tamamlanmasının ardından Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nın görüş açısında olan Bahçelievler Mahallesi'nde PKK'lilerin kentte birçok kez sızma girişiminde bulunduğu belirtildi.

PKK'lilerin kente sızma girişimlerini sürekli reddettiği belirtilen Tümen Komutanı Tümgeneral Baysar'ın, emniyet mensuplarının kendisine kamera görüntülerini göstermesinden sonra sessiz kalmak zorunda kaldığı kaydedildi. 

Hatırlanacağı üzere Şırnak'ta 14 Mart'ta başlayan operasyon, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti komutanlığında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'a bağlı birlikler ile emniyet unsurlarınca yürütülmüştü. Operasyon, 3 Haziran'da sona ermiş, operasyon sonucunda çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikat kaldırılmış, 39 çukur kapatılmış, yaklaşık 50 ton ağırlığında bin 539 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 498 PKK'li öldürülmüş ve 4 bin 131 evde arama tarama faaliyeti gerçekleştirilmişti.

Generaller tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Malatya 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, TCK'nın ilgili maddelerindeki "Anayasayı ihlale teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" suçlarından tutuklanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.