Aşkla ve şevkle gençlere ulaşmaya çalışmalıyız

Aşkla ve şevkle gençlere ulaşmaya çalışmalıyız

​Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programında konuşan müftü vekili, aşk ve şevkle çalışarak gençlere ulaşılması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programında konuşan Hilvan Müftü Vekili Süleyman Gür, aşk ve şevkle çalışarak gençlere ulaşılması gerektiğini söyledi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen ‘Camiler Ve Din Görevlileri Haftası’ programına, İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Müftü Vekili Süleyman Gür, Emniyet Müdürü Salih Köse, İlçe Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever ve camii imamları katıldı.

‘Camiler Ve Din Görevlileri Haftası’ programında konuşan Müftü Vekili Süleyman Bür, “Bizler din görevlileri olarak hatta din gönüllüleri olarak elimizden geldiği kadarıyla bu topluma ışık tutmaya çalışacağız. Ülkemiz her alanda sıkıntılı günlerinden geçiyor her alanda seferberlik ilan edilmiş. Bizde bu manada kendi kardeşlerimizden, İmamlarımızdan, görevlilerimizden şunu bekliyoruz: bir adım daha ileri atarak biraz daha aşk ve şevkle çalışarak gençlere ulaşmaya çalışalım. Yoksa bizler sizlerin görevlerinizi elinizden geldiği kadarıyla yaptığınıza inanıyoruz. Bu manada ‘Camiler Ve Din Görevlileri Haftası’ hayırlara vesile olsun.” dedi

Programda bir konuşma yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da imamların toplumda daha saygın bir durumda olduklarını bu nedenle çoğu zaman yaşanan sorunlar ile ilgili arabulucu olduğunu söyledi. Bayık, “İnsanlarımız kendi sorunlarını bazen Kaymakam, Belediye Başkanı gibilere anlatamayabiliyor, Fakat din görevlilerine anlatıyor. Bizle bir imam gördüğümüzde ferahlıyoruz çünkü dinimiz bizim ışığımızdır. Çoğu dar zaman günlerinde Çanakkale, Haçlı seferleri, 15 Temmuz gibi durumlarda İmamların Salalarıyla halk durumdan haberdar olup daha bir önem gösterdiler. İmamların konuşmaları bizim için önemlidir. İmamlar aile içerisindeki küskünlükleri ve köyün farklı sorunlarını çözmede önemli rol uluyor.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.