ASP İl Müdürü, felçli hastayı  ziyaret etti

ASP İl Müdürü, felçli hastayı ziyaret etti

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, , çocuğu olmadığı gerekçesiyle eşi tarafından gördüğü şiddet sonrası intihar girişiminde bulunarak beynine oksijen gitmediğinden dolayı felç geçiren hastayı ziyaret etti.

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, beraberindeki Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ümit Ece, Başhekim Yardımcısı Turan Saydam ve Sosyal Çalışmacı Mehtap Çetin ile birlikte, eşinden gördüğü şiddet sonrası  intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen ve Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz hastanesinde yatmakta olan Müjde Kara’yı  ziyaret etti.

8 yıl önce teyzesinin oğlu ile evlenen ve çocuğu olmadığı gerekçesiyle eşinden şiddet gördüğü iddia edilen bu sebeple evlendikten 2 yıl sonra tavana bağladığı iple intihar girişiminde bulunan Müjde Kara, eşinin ailesi tarafından son anda kurtarılmış, ancak intihar girişiminde bulunduğu sırada beynine oksijen gitmediği için komaya girerek felç olmuştu.

Ziyarette Müjde Kara’nın sağlık durumu ve yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler alan ASP İl Müdürü İsmail Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vatandaşların her zaman yanında olduğunu söyledi.

Müjde Kara’yı hastanede ziyaret ettikten sonra  ailesinin yaşadığı evini de ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kılıç,   yatalak olan Müjde’nin babası Selçuk Aktaş ve aile bireyleriyle görüştü. 

Kılıç, “Müjde’yi, tetkik ve tedavisinin daha iyi koşullarda yapılması için uzman doktorlarımızla görüşüp, Beyin Cerrahisi ve Nöroloji bölümlerinde tam teşekküllü hizmet veren üniversite araştırma hastanelerine sevkini gerçekleştireceğiz. Şu an Müjde’nin, devam eden bir enfeksiyon durumu var. Bu durumun ortadan kalkmasına müteakip sevk işlemleri sağlanacaktır. Devletimizin her türlü imkanları ile daima sizlerin yanındayız” dedi. 

Engelli Baba Selçuk Aktaş’ın sağlık durumuyla da yakından ilgilenen Kılıç, babanın sağlık problemleri ile ilgili olarak da ikamet ettikleri yerde fizyoterapi planını en kısa sürede hazırlayacaklarını ve periyodik tedavi sürecine başlanacağını ifade etti.

Aktaş ailesi kızları Müjde Kara adına Sebahat Aktaş tarafından, engelli baba Selçuk Aktaş adına ise Aliye Aktaş tarafında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının evde bakım hizmet modelinden faydalandığı, ayrıca Müjde Kara ile baba Selçuk Aktaş’ın  engelli maaşı aldığı ve ailenin geçimini bu şekilde sağladığı öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.