Astana'daki görüşmelere bugün devam edilecek

Astana'daki görüşmelere bugün devam edilecek

Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Suriye'de ilan edilen ateşkesin kalıcılaştırılmasına yönelik toplantıda ilk gün sona ererken muhalifler ve rejim, beklenti ve taleplerini aktardı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Suriye'de ilan edilen ateşkesin kalıcılaştırılmasına yönelik toplantının ilk günü sona erdi. Toplantıda, 30 Aralık'ta ilan edilen ateşkesin kalıcılaştırılması ve muhalifler ile rejimin beklentileri aktarıldı.

Toplantıda, muhalifler ile rejim arasındaki görüşmeler yüz yüze yapılmıyor. Taraflar arasındaki görüşme dolaylı yollarla yapıldı.

Beklentilerini aktaran muhalifler, rejim ve rejim yanlılarının ateşkesi ihlal ettiğini ve bunun durdurulması gerektiğini belirtti. Muhalifler ayrıca, rejimin kuşatması altındaki bölgelere insani yardımın ulaştırılması, rejim hapishanelerinde bulunan kadın mahkumların serbest bırakılması taleplerini iletti.

Görüşmelerin bugün de süreceği toplantıda, ateşkesin kapsamlı bir şekilde uygulanması ve gözetilmesi için Türkiye, Rusya ve İran'ın yer alacağı üçlü bir mekanizma kurulması öngörülüyor.

Görüşmelerin bugün saat 10.00-11.00 arasında yeniden başlayacağı belirtildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.