Astım ve KOAH hastaları mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasın

Astım ve KOAH hastaları mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasın

Olası bir asit yağmuru konusunda bölgedeki vatandaşların dikkatli olması konusunda uyaran uzmanlar, astım ve KOAH hastalarının mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını söylediler.

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, bölgede bugün beklenen olası bir asit yağmuru konusunda uyarılarda bulunurken, Kızıltepe Devlet Hastanesi başhekimi Ömer Acar ise özellikle astım ve KOAH hastalarının mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını istedi.

Meteoroloji uzmanlarının, DEAŞ’ın hava saldırılarını engellemek için Musul'un güneyinde bulunan kükürt tesisine saldırı düzenlemesi sonrası zehirli gazların bugün, rüzgarın güneyden kuzeye yani Türkiye’ye doğru esecek olması nedeniyle Mardin İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Derviş uyarılarda bulundu.

Derviş, “Havadaki sülfür dioksitin, diğer adıyla asit yağmurunun cuma günü Mardin, Şırnak ve Hakkâri civarında hafif yağış görülmesi ve yere inme ihtimali var. Ağaçlarda, bitkilerde sararmaya neden olacak, açık su alanlarını ve gölleri asitlendirecek. Balıkları, sudaki canlıları etkileyecek, binaların yüzeyinde aşınmalara neden olacak. Halkımızın zarar görmemesi için yağmur altında kalmayın, dışarı çıkmayın. Yağmur suyunu kullanmayın. Özellikle ilk yarım saatte yağan bölümünü kullanmayın. Yağmur suyunu içmeyin, hayvanlara içirmeyin. Açık havada çalışmayın, spor yapmayın. Pencere ve kapıları açık bırakmayın. Tehlikeye karşı; kronik hastalığı olanlar için maske kullanılmalı.” dedi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Acar ise oluşan toz bulutu nedeniyle şu ana kadar hastanenin acil bölümüne öksürük ve boğaz ağrısı şikâyetiyle çok fazla gelen hasta olmadığını belirterek, “Meydana gelen toz bulutu astım ve KOAH hastalarında öksürük nöbetine neden oluyor. Özellikle Astım ve KOAH hastaları kendilerine çok dikkat etmeleri gerekir mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmasınlar.” ifadelerini kullandı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.