At eti skandalının nedeni denetimsizlik

At eti skandalının nedeni denetimsizlik

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa’da önceki hafta ele geçirilen at eti skandalına dikkat çekerek, bu vakaların yaşanmasının temel nedeninin denetimsizlik olduğunu söyledi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz TBMM’de Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında yaptığı konuşmada, Bursa’da önceki hafta gündeme gelen at eti skandalına dikkat çekti.

 

Bursa’da önceki hafta ele geçirilen at eti skandalına dikkat çekerek, bu vakaların yaşanmasının temel nedeninin denetimsizlik olduğunu söyledi.

 

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi de olan Demiröz, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeterince kadro istihdam etmediği için yeterli denetim yapılamıyor. Bursa’da 20 bin 251 tarım işletmesi var, ama bunlar 139 teknik eleman denetliyor.  Bir işletmeyi denetlemek için 5 yılda bir sıra geliyor. Oysa Bakanlık’ın boş kadroları olduğu halde yeterli atama yapılmıyor.” dedi.

 

Mısır üreticisine kim sahip çıkacak?

Bursa tarımında yaşanan sorunlara da dikkat çeken Demiröz, Karacabey'de mısır hasadı yapıldığını ancak rutubetten dolayı fiyatın 62 kuruşa kadar düştüğünü ifade etti. Buna karşılık Bandırma Limanı'nda mısır yüklü gemilerin yanaştığını dile getiren Demiröz, “Orada mısır yüklü gemiler olduğu zaman bizim Karacabey'deki çiftçilerimizin mısırlarını kim alacak?” diye sordu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.