Atalay: Çözüm sürecinde yeni evre başlattık

Atalay: Çözüm sürecinde yeni evre başlattık

Van Valiliği tarafından düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinde yeni evre başlattıklarını söyledi.

VAN - AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen teşkilat toplantısı için Van’a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Valiliği tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Yemeğe Van Milletvekilleri, kurum amirleri, kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van ve Hakkâri ziyaretinin asıl amacının vatandaşlarla bir araya gelmek, seçim öncesi atmosferi görmek, çözüm süreciyle ilgili süreci paylaşmak olduğunu söyledi.

 

“Çözüm sürecinde yeni evre başlattık”

Çözüm sürecinde yeni evre başlattıklarını dile getiren Atalay, "Mecliste ilk kez çözüm süreci adıyla yasa çıktı. Bu yasaya Meclisin yüzde 80'i oy verdi. AK Parti, HDP, CHP oy verdi. CHP'ye bu konuda teşekkür ederiz, ilk kez ben de varım dedi. Sürece sadece MHP karşı çıkıyor” dedi.

 

“Yol haritası çıkarıyoruz”

Her kurumun bakanlar kurulu tarafından verilen görevleri yerine getireceğini söyleyen Atalay, “Çözüm sürecini yürütenler artık daha güvenli olacak. Böylece daha rahat çalışma ortamı olacak. Şimdi yol haritası çalışıyoruz. Bundan sonra ne yapacağız, bunun yol haritasını çıkarıyoruz. Bu, çok somut olacak. Bugüne kadarki gibi genel olmayacak, her şeyin tarihi belli olacak. Bunu çalışıyoruz. Kurumlarımız, istihbarat teşkilatımız İmralı'yla, örgütle, biz siyaset kesimiyle görüşüyoruz ve bunları tartışıyoruz. Biz ana muhalefet partisiyle bu konuları rahatlıkla görüşmek istiyoruz. Şimdi bundan sonrası rahat yürüyecek. Hiç kimse tekrar çözüm sürecini geriye götürecek adımları atamayacak. Kimsenin mazereti kalmadı. Biz hükümet, devlet olarak kararlı ve samimiyiz.” diye konuştu.

 

“Adayımıza oy vereceksiniz tehditleri yapılıyor”

Bugünlerde birilerinin köylere giderek vatandaşları "adayımıza oy vereceksiniz" diye tehdit ettiğini, bu tehdidi duyan vatandaşların onlardan nefret ettiğini söyleyen Atalay, baskıyla kimsenin mesafe alamayacağını, bir zamanlar devletin görevlileri, jandarması tarafından yapılan baskı nedeniyle milletin devlete güveninin kalmadığını, şimdi de örgütün militanının aynısını yaptığını söyledi.

 

“Süreçten memnun olmayanlar var”

Yaz sonuna kadar yol haritasının tamamlanacağını, sonra adımların atılacağını dile getiren Atalay, "Hükümet olarak kararlıyız. İnşallah önümüzde örnekler var, diğer ülkelerin çözüm süreçleri var. Hepimiz bütün ayrıntıları bilir hale geldik. Bütün ayrıntıları çok dikkatle çalışıyoruz. Hükümet olarak bu konuda çözüm sürecine zarar verecek, zerre kadar zedeleyecek ifadelerden kaçınıyoruz. Türkiye'nin süreci yürütmesinden memnun olmayanlar var. Türkiye, huzura kavuşursa çok büyüyecek. Bunu istemeyenler var. Şimdi bile çevrenize bakın, Irak’ta kıyamet kopuyor. Irak'ta zorda olan insanların Türkiye'ye gelme çabası var. Türkiye güvenli bir liman" şeklinde konuştu.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın konuşmasından ardından Kanaat önderleri söz alarak konuştu.

 

Program, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı konuşmadan sonra sona erdi. (Cihad Coşar - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.