Atalay, HDP'lilerden oy istedi

Atalay, HDP'lilerden oy istedi

Van'da partililere seslenen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'den oy istedi.

VAN - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Van’da partililere seslendi. Van Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın şansının olmadığını savunarak, HDP adayanın aldığı oyların sadece kendi oylarını böldüğünü ve eski Türkiye temsilcilerine destek olduğunu ileri sürdü.

 

Türkiye’de son dönemlerde Cumhurbaşkanlığı için yapılan oy yoklamalarına bakıldığında Selahattin Demirtaş’ın 3’ncü olduğunu belirten Atalay, HDP’den Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turunda oy beklediklerini ve bunları HDP’lilere anlatmaları için AK partililere görev düştüğünü belirtti.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanı sıra, Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer katıldı.

 

"İhsanoğlu eski Türkiye temsilcilerinin adayı"
Çatı adaya Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eski Türkiye’nin temcilerinin r adayı olduğunu ifade eden Atalay, "Türkiye’nin değişmesini istemeyen ve o eski Türkiye’nin devam etmesini isteyen partilerin, lobilerin adayıdır. CHP ve MHP denildiğinde herke katılır zaten bunların eski Türkiye özlemi içinde olduğunu ve yeni Türkiye’den rahatsız olduğunu, bunun ikisinin adayı. Ama 8-10 tane parti daha bunlardan yana, bir de lobiler var. Paralel yapı gibi, bir araya gelemeyeceğinin düşündüğümüz partiler bir araya geldiler.” şeklinde konuştu.

 

“HDP'lilerden birinci turda oy istiyorum”
HDP adayanın aldığı oyların eski Türkiye temsilcilerine destek olduğunu ileri süren Atalay, “Selahattin Demirtaş’ın aldığı oy onu seçtirmeyecek. Oy yoklamaları onu gösteriyor. Şuanda 3’ncü durumda ve seçilmesi mümkün değil. Bu sebeple BDP’li ve HDP’li kardeşlerimizden Birinci turda oy istiyorum. Kendilerinden oy bekliyoruz.”  ifadelerini kullandı.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler