"Atatürk İçkiyi İlaç Olarak İçermiş!"

"Atatürk İçkiyi İlaç Olarak İçermiş!"

İlker Başbuğ'tan komik bir Atatürk savunması "Atatürk, içkiyi ilaç olarak içerdi, zihni çok çalıştığı için."

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Son yıllarda Türk ordusuna büyük bir haksızlık yapıldı. Orduya yapılan bu haksızlık TBMM’nin atacağı adımlarla ve Türk halkının büyük desteğiyle aşılabilir” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla fox tv’de katıldığı programda Atatürk’ün asker ve liderlik yönlerini anlatan Başbuğ şunları söyledi:

Atatürk savaşmayı en son çare olarak gören bir komutan. Öncelikle barış yoluyla çözüm aramakta, ancak bir yol bulunamadığında savaşmayı göze alan bir komutan.

Atatürk’ün en büyük hayal kırıklığı, ikinci bir siyasi partinin kurulup hayatını devam ettirememesidir. Eğer Atatürk sağ kalsaydı, Türkiye 2. partinin kurulma olayı 1946’dan daha önce olurdu.

Atatürk, ‘Bizim dinimiz İslam dini. En makul, en son dindir’ der. Atatürk’e dinsizdi denilebilir mi? ‘Mensubu olduğumuz İslam dindarlığını siyaset aracı olmaktan kurtarıp, yükseltmeliyiz’ diyerek dinle siyaseti ayırıp, dini yüceltmek istiyor. Atatürk dini geçerli bir kurum olarak kabul ediyor, dini Allah ile kullar arasındaki bir aracı olarak görüyor. Din siyasi ve kişisel amaçlar için kullanılmasını istemiyor. Atatürk, içkiyi ilaç olarak içerdi, zihni çok çalıştığı için.

Son yıllarda Türk ordusuna büyük bir haksızlık yapıldı. Orduya yapılan bu haksızlık TBMM’nin atacağı adımlarla ve Türk halkının desteğiyle aşılabilir. Bu haksızlıkların giderileceğine inanıyorum.

Kaynak: Milliyet

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.