"Atatürk Parkı'na cami yapılsın"

"Atatürk Parkı'na cami yapılsın"

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, hem dinlenmek hem de ibadet edebilmek için Atatürk Parkı'nda bir camiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Batman'da özellikle camilerin bodrum katlarına hapsedilmesiyle birlikte her geçen gün büyüyen cami sıkıntısı devam ediyor.

Merkez Turgut Özal Bulvarı üzerinde cami sıkıntısının giderilmemesi nedeniyle halkın rahat bir şekilde ibadet yapması noktasında zorluk çektiği belirtiliyor.

Yandığı için birkaç hafta önce yıkımı gerçekleştirilen Atatürk Parkı içindeki Yılmaz Güney Sineması'nın yerine cami yapılması isteniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Turgut Özal Bulvarı üzerinde cami sıkıntısının yaşandığını belirtti.

Park ve caminin iç içe olduğu güzel bir camiye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Şahin, "Batman'da Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk Parkı'nda yer alan Yılmaz Güney Sineması'nın geçtiğimiz günlerde çıkan bir yangın sonucunda yıkımı yapıldı. Atatürk Parkı, çevre halkı için nefes alınan, güzel bir yer. Fakat burada eksiklik hissettiğimiz önemli bir durum var. Halktan da bize gelen taleplere dayanarak söylüyoruz. Burada şiddetle bir camiye ihtiyaç vardır. O parkta dinlenen aileler, çevrede ikamet eden aileler için de güzel bir camiye şiddetle ihtiyaç vardır." dedi.

"İhtiyaca cevap verecek bir cami yapılsın"

Yetkililere bazı tavsiyelerde de bulunan Şahin, "Hatta yetkililere şöyle bir öneride de bulunabiliriz. Orada bulunan çocuk karakolu kaldırılıp park yeri daha da genişletilebilir. Orada çevredeki insanların ihtiyaçlarına cevap verecek bir camiye ihtiyaç duyuluyor. Özellikle Batman Belediyesine sesleniyoruz. Orada parkın büyük bir kısmını kaplamasa da ihtiyaca cevap verecek bir cami yapılsın." şeklinde konuştu.

"Bu, halktan bize gelen bir taleptir"

Cami ihtiyacının halktan gelen bir talep olduğunu ve belediyenin bunu göz ardı etmemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, son olarak şunları söyledi: "O çevrede belki bir iki binanın altında mescit görevini yapan yerler vardır. İnsanlar gidip oralarda vakit namazlarını kılıyorlar fakat özellikle Turgut Özal Bulvarı üzerinde, o çevrede bir cami bulunmamaktadır. Dolayısıyla hem parkta dinlenen hem de çevrede ikamet eden insanların ibadet ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir caminin yapılmasını öneriyoruz. Bu talep bize halktan gelen bir taleptir. Caminin yapılması oradaki insanlarımızı rahatlatacaktır." (M. Fatih Akgül-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.