"Atıl durumda olan eski Devlet Hastanesi neden değerlendirilmiyor"

"Atıl durumda olan eski Devlet Hastanesi neden değerlendirilmiyor"

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, kentin sağlık anlamında biraz daha iyileştirilmesi için atıl durumda olan eski Devlet Hastanesinin bir an önce bir sağlık kurumuna dönüştürülmesini istedi.

BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, 2009 yılından bu yana terk edilmeye yüz tutmuş eski Devlet Hastanesinin atıl durumda olduğuna dikkat çekti. Seven, yetkililerin kentin sağlık alanında iyileştirilmesi için başka bina arayışına ya da yeni bina inşa ettiğini belirterek, 5 yıldır faaliyete geçmesi için hazır bir eski Devlet Hastanesi binasının atıl bir durumda bırakılmasına anlam veremediklerini söyledi.

 

Yaşanan bu çelişkiyi İlke Haber Ajansı’na değerlendiren Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, kentin sağlık alanında bina eksiğinin olduğunu ama yetkililerin çürümeye bırakılmış eski Devlet Hastanesi ile ilgili hiçbir girişimlerde bulunmadığını ifade ederek çözüm önerilerinde bulundu.

 

“Bölge Devlet Hastanesi henüz 5 yılını tamamlamadan yetersiz bir hale gelmiş”

Sağlık-Sen olarak Batman’ın sağlık ile ilgili sorunlarının iyileşmesi yönünde sağlık sorunlarını sürekli gündemde tutmaya devam edeceklerini belirten Seven, “2009 yılından bu yana eski Devlet Hastanesinin binası maalesef terk edilmeye yüz tutmuş durumdadır. Bölge Devlet Hastanesi açılmasıyla birlikte Batman’ın sağlık hizmetlerindeki kalitesi ciddi bir şekilde ivme kazanmış ve Batman halkına kaliteli bir hizmet vermektedir. Ancak Batman’ın büyüme oranı dikkate alındığında Batman’a 5-10 yıllık projelerle yatırım yapmanın çok da verimli olmadığını görmüş bulunmaktayız. Çünkü 16 yıllık bir inşaat süresi sonucunda Batman’ın hizmetine verilmiş olan Bölge Devlet Hastanesi henüz 5 yılını bile tamamlamadan artık yetersiz bir hale gelmiştir.” dedi.

 

“İhtiyaç varken eski Devlet Hastanesi’nin atıl durumda bırakılmasını anlamış değiliz”

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin de ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen Seven, “Aynı zamanda Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki ihtiyaç uzun zamandan beri maalesef devam etmektedir. Kadın Doğum Hastanesinde bir yatakta üç kişinin yatırıldığı, insanların sıra beklemek için bile tıklım tıklım oldukları bir durumda 5 yıldır esasen bir sağlık merkezi olan eski Devlet Hastanesi’nin atıl bir durumda bırakılmasının mantığını Sağlık-Sen olarak halen anlamış değiliz. Bakan beyinde ifade ittiği üzere Batman’ın sağlık sıkıntısı halen devam etmektedir. Eğitim ve yatırımlar açısından Batman birçok gelişmeyi sağlamış iken sağlık alanında bu performansı sergilemediğini maalesef ki görmekteyiz.” diye konuştu.

 

“Kentteki hastanelerin acilleri ve yoğun bakım servisleri yetersiz”

Kadın Doğum Hastanesinin eski Devlet Hastanesine taşınmış olsaydı 5 yıldır sıkıntı çekmeyeceğini vurgulayan Seven, “Kadın Doğum Hastanesi 5 yıl önce eski Devlet Hastanesi tadilat edildikten sonra buraya taşınmış olsaydı, Kadın Doğum Hastanesi 5 yıl boyunca çekmiş olduğu sıkıntıyı çekmeyecekti. Hastane çalışanlarından ve hastaneye tedavi olmak için gelen vatandaşların çektiği sıkıntılardan bahsediyorum. Çünkü bu çileyi çalışanlar ve halk görmektedir. Bu eski Devlet Hastanesinin de boş bir şekilde bırakılmasının mantığını çözemiyorum. Kadın Doğum Hastanesi ve Bölge Hastanesinin de acil servisleri yetersizdir. Yoğun bakım servisleri yetersizdir. Batman’da toplum ruh sağlığı merkezi için yer aranıyor ve Bölge Devlet Hastanesinin etrafında, kendi alanı içerisinde birçok sağlık hizmetinin verilebileceği boş alanlar yine mevcuttur. Bu çelişkiyi maalesef anlayamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Eski Devlet Hastanesi bir an önce sağlık tesisi olarak Batman’a kazandırılmalıdır”

Atıl durumda bırakılan eski Devlet Hastanesi ile ilgili çözüm önerilerinde bulunan Seven, devamında şunları kaydetti: “Alman Hastanesi ile ilgili bir süreç başlatıldı. Evet, bu süreci destekliyoruz ama hâlihazırda zaten sağlık tesisi olan bir kuruluşun arka plana itilmesini kesinlikle anlayamıyoruz. Eski Devlet Hastanesi kesinlikle bir an önce sağlık tesisi olarak tekrar Batman’a kazandırılması, İl Sağlık Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Müdürlüğüne veya bir hastane olması hasebiyle Kamu Hastaneler Birliği emrine verilmesini bekliyoruz ki, vatandaşlarımız daha kaliteli sağlık hizmetinden faydalansınlar.”

 

“Binalar asla verimliliğe uygun bir şekilde kullanılmıyor”

Batman’ın boş binaları değerlendirmekte sınıfta kaldığına dikkat çeken Seven son olarak, “Batman’da Göğüs Hastalıkları Hastanesinin kurulmasına ihtiyaç var. Bu hastane Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak değerlendirilebilir. Veya burası Kadın Doğum Hastanesi olarak değerlendirilebilir. Bir travmatoloji hastanesi olarak değerlendirilebilir. KVC ve yoğun bakım ünitelerinin erişkin ve çocuk periyatik yoğun bakım üniteleri de değerlendirilebilir. Burası sağlık alanında her ne şekilde değerlendirilirse değerlendirilsin şuandaki boş ve atıl hayalet bir bina olmasından çok daha hayırlı olacağına inanıyoruz. Yetkilileri bir an önce bu hususta duyarlı olmalarını istiyoruz. Özellikle binaları değerlendirme açısından asla verimliliğe uygun bir şekilde kullanılmadığını görmekteyiz. İlde verimlilik toplantıları yapılıyor. Verimlilik 5 yıl boyunca milyonlar değerinde sağlık açısından veya diğer açılardan altın değerindeki alanların boş ve atıl bırakılıp çürümeye terk edilmesi değildir. Eski tekel binaları çürümeye terk edildi. Eski kültür merkezi neredeyse çürümeye terk edildi. Eski Devlet Hastanesi çürümeye terk edildi. Batman verimlilikte maalesef sınıfta kalmıştır. Buraları verimli değerlendirmek açısından yetkililerin elini taşın altına koyup bu işi sırtlamasını talep ediyoruz.” Diye kaydetti. (M.Fatih Akgül / Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler