Av sezonunun açılmasıyla tüfekler yok satıyor

Av sezonunun açılmasıyla tüfekler yok satıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 15 Ekim'de başlayan av sezonu için avcılar, tüfek almak için av malzemesi satan işyerlerinde kuyruk oluşturdu.

BATMAN-Av sezonun başlamasıyla avcılar, av malzemeleri satan işyerlerinde tüfek almak için kuyruk oluşturdu.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 15 Ekim’de başlayan av sezonunda keklik, tavşan, bıldırcın ve üveyik kuşu gibi 1. Grup kuşlar avlanacak.

 

Av sezonun açılmasıyla av malzemeleri satan işyerlerine uğrayan av tutkunu avcılar, tüfek almak için kuyruk oluşturdu.

 

Av sezonun açılmasıyla satışlarının çoğaldığını belirten Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı ve satıcı Murat Sertkaya, “15 Ekim’de keklik, bıldırcın, üveyik kuşu ve tavşan av sezonu açıldı. Satışlar sezonun açılmasıyla adeta yok satıyor. Yazın bir şey yapamıyoruz ama kışın av sezonları açıldığından satışlarımız çoğalıyor.” dedi.

 

Avcılara da seslenen Dernek Başkanı Sertkaya, “Avcı belgesi olmayan arkadaşlarımızın bir an önce Avcı belgelerini çıkarmalarını istiyoruz. Bütün avcıların limitlerini aşmamasını da talep ediyoruz. Sürdürülebilir av için bütün avcıların limite dikkat etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.   

 

Bir başka tüfek satıcısı Bayram Çakmak ise, “Av sezonunun açılmasıyla özellikle 71 santim uzun namlulu tüfekler çok alınıyor. Diğer pompalı tüfekler de tabi tercih ediliyor. Tüfeklerin fiyatı ise 500 ile 5 bin TL arasında değişiyor.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler