Av yasağına rağmen Ramazan ayında balık ucuzladı

Av yasağına rağmen Ramazan ayında balık ucuzladı

Avlanma yasağı bulunan balığın bu mevsimde pahalı olması beklenirken, Ramazan ayına girilmesiyle birlikte fiyatlar düştü. Mersinli balıkçılar bu ayda ucuz balık yemenin tam zamanı olduğu söylediler.

Avlanma yasağının başladığı günden bu yana balık fiyatları cep yakarken, Ramazan ayına girilmesiyle birlikte, fiyatların daha da artması bekleniyordu ancak tam tersine balık fiyatlarında ucuzlama oldu.

Mersin Balık Pazarında bulunan esnaf Ramazan ayı ile birlikte fiyatların düştüğünü belirterek, vatandaşlara bu ayda bol ve ucuz balık yeme çağrısında bulundular.

Avlanma yasağına rağmen balık fiyatlarında düşüş olduğunu ifade eden Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Nisan ayının 15'inden bu yana avlanma yasağı vardı. Ancak 12 milden sonra avlanma yapılabiliyor. Denizlerimizde yılın 12 ayı balık çıktığı için şanslıyız. Sadece belli başlı bazı çeşitlerde düşüş vardır. Şu an pazarımızda her çeşit balığımız vardır. Fiyatlarımızda herhangi bir artış söz konusu değildir. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fiyatlar bilakis daha da düşmüştür. Örneğin sardalya 7 liradan 5 liraya, levrek 12 liradan 10 liraya, çupra 20 liradan 17 liraya düşmüştür. Bu mevsimde her bütçeye uygun balık bulunur." dedi.

"Balık organikliği korumuş tek gıdadır"

Balığın bolca tüketilmesinden endişe duyulmaması gerektiğini ifade eden Polat, "Balık bir vitamin deposudur. Balığın hiç bir zararı yoktur. Günde 3 öğün balık yesek yine de zararı olmaz. Özellikle çocuklara ve hamile bayanların bolca balık tüketmesi lazımdır. Balık organikliğini korumuş tek besin kaynağıdır. Vatandaşlarımız balık yemekten çekinmesinler, bol bol balık yesinler. Dört bir yanımız deniz bu yüzden balıklar taze ve hatta canlı olarak gelmektedir. Bunun değerini ve kıymetini bilelim." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.