Avcılar arazide boş kovan topladı

Avcılar arazide boş kovan topladı

Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü arazilerde boş kovan topladı.

BATMAN - Avlanmaya çıkıldığında boş kovanların arazilerde kalmasının önüne geçmek için avcılar, arazilerde boş kovanları toplayarak çevre temizliğini yaptı.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Sert, Batman’da 150’ye yakın avcı olduğunu ve Ekim ayının 15’inde av mevsiminin başlayacağını söyledi.

 

Sert, geçen senelerde avcıların avlandıkları sıralarda boş kovanların arazilere düştüğünü ve av mevsimi başlamadan bu kovanları temizleme kampanyası başlattıklarını belirterek, bu kampanyayı Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüklerini ifade etti.

 

Toplamda 15 kişilik bir ekiple kovan topladıklarını vurgulayan Sert, “Boş kovanlar çevreye zarar verdiği için kovan toplama kampanyasını başlattık. Bu kovanlar yaklaşık 300 yıl boyunca doğaya zarar verdiği için toplamaya karar verdik. Bu etkinliğimizin amacı avcılarımızın avlanırken geride boş kovanlarını toplamaları ve arazide av için gezerken gördükleri kimyasal içerikli ile plastik maddelerin toplanmasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

 

Avcılardan Orhan Yılmaz ve Orhan Topkan ise, “İlk defa böyle bir etkinlik yapıyoruz. Avcılık yaparken çevreye zarar vermek istemiyoruz. Avcılık bizim için tutkudur. Bizler geçen senelerde avlandığımız bölgelerde bu boş kovanları toplayarak çevreye zarar vermemesini istiyoruz. Bu tür kampanyaların devam etmesini istiyoruz.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.