Avrupa Âlimler Birliği Basel'de toplandı

Avrupa Âlimler Birliği Basel'de toplandı

İsviçre'nin Basel şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Âlimler Birliği'nin 6.istişare toplantısında Avrupa'da yaşayan Müslümanların sorunları masaya yatırıldı.

BERN - Avrupa Âlimler Birliği, 6.istişare toplantısını İsviçre'nin Basel şehrinde gerçekleştirdi. Molla Abdulkadir Aydın başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısında, Avrupa'da yaşayan Müslümanların sorunları masaya yatırıldı.

İsviçre ve Almanya'nın yanı sıra İtalya, Hollanda, Belçika ve Avusturya gibi ülkelerden üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Basel Said Nursi Vakfı ev sahipliği yaptı. Başkan Molla A.Kadir Aydın tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan 6. İstişare toplantısında, öncelikle geride bırakılan Kutlu Doğum mevsimi ve bu kapsamda Avrupa genelinde gerçekleştirilen programlar değerlendirildi.

Toplantıda, Kutlu Doğum Programları'nın daha faydalı olabilmesi için yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı belirtilirken bu konulardaki yeniliklerin ve devamlılıkların önemine vurgu yapıldı.

Yaklaşan Ramazan ayı için hazırlıklar yapılacak
Program sonrası açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Molla A.Kadir, “Bu günkü Âlimler Birliği toplantısında, bu yıl icra ettiğimiz Kutlu Doğum Programlarını değerlendirdik. Kutlu Doğum'un Müslümanlara getirdiği faydaları anlattık. İkinci önemli konu ise yaklaşan Ramazan dolayısıyla yapılması gereken programlar oldu. Yapacağımız hizmetleri değerlendirdik ve yaklaşan Hac Mevsimi dolayısıyla Haccı ve Haccın insanın maneviyatı üzerindeki etkilerini görüştük.” dedi.

Avrupa’da yaşayan Müslümanların güncel problemleri değerlendirildi
İstişare toplantısında, Avrupa'da yaşayan Müslümanların sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve güncel fetvalar konusunda da değerlendirme ve tespitlerde bulunulduğu belirtilirken, özellikle gençlerin İslami eğitimden geçirilmesi için bu konuyla ilgilenecek kurumların oluşturulması için çalışma başlatılacağı açıklanarak her âlimden bu konuda daha fazla sorumluluk alması istendi.

‘Cami hocaları daha aktif olmalı’
Toplumun ahlaki çöküntülerinin izale edilmesi için Âlimlere düşen görevlerin tekrardan hatırlatıldığı toplantı da özellikle cami hocalarına bu konuda daha aktif olunması çağrısında bulunuldu.

İnternet sitesi yayına başlayacak
Yakında internet sitelerinin de faaliyete geçeceğini açıklayan Molla Abdulkadir, sitelerinde bir fetva ve cevap bölümü olacağını ve özellikle Avrupa'da yaşayan Müslümanların karşılaştıkları fıkıhla ilgili konularda oradan kendilerine ulaşarak cevap alabileceklerini belirtti.

6. İstişare Toplantısı, Molla Abdulkadir tarafından yapılan kapanış konuşmasıyla son buldu. (Hamza Korkut - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.