Avrupa’da Mevlit Kandili ihya edildi

Avrupa’da Mevlit Kandili ihya edildi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1437. yıl dönümü dolayısıyla, Avrupa’nın bir çok yerinde Müslümanların yoğun katılımıyla düzenlenen programlarla Mevlit Kandili ihya edildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1437. yıl dönümü dolayısıyla, Avrupa’nın bir çok yerinde Müslümanların yoğun katılımıyla düzenlenen programlarla, Hz. Peygambere duyulan sevgi ve özlemle ihya edildi.

İTALYA

İtalya’nı  Trieste şehrinde Mevlit Kandili ihya edildi.  Trieste kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı tarafından düzenlenen programla, Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunun yıl dönümü  salavatlar ve dualarla  eşliğinde ihya edildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir  konuşma yapan Veysel Aydemir, ''Rahmet Peygamberi H.z Muhammed'in (sav) dünyayı şereflendirdiği gün, hak ve batılın gün yüzüne çıktığı gündür. O'nun gelmesiyle insanlık bir kez daha Allah'ın vahyine muhatap olmuştur. '' dedi.

Program İslam Ümmeti'nin birliği için yapılan duanın ardından, katılımcılara yapılan ikramlarla  sona erdi.

Öte yandan aynı saatlerde Said-i Nursi Vakfı Kadın Kolları tarafından hazırlanan programda da  Kürtçe Mevlid-i Şerif  okundu ve dualar edildi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.