Avrupa İslam Âlimleri Birliği’nden Berat Kandili mesajı

Avrupa İslam Âlimleri Birliği’nden Berat Kandili mesajı

Avrupa İslam Âlimleri Birliği Cemiyeti yayımladığı yazılı bir basın açıklaması ile bu akşam idrak edilecek Berat kandilini kutladı.

Avrupa İslam Âlimleri Birliği Cemiyeti, bu akşam idrak edilecek Berat kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

“Cenabı Allah merhametinin bir tecellisi olarak kullarına günahlarından tövbe etmeleri için fırsatlar vermiştir.” denilerek başlanılan kutlama mesajında, Allah’ın (cc) Müslümanların bu fırsatlardan istifade ederek tövbe etmelerini istediği vurgulandı.

Açıklamada devamla, “O (cc) kullarına rahmetiyle muamele eder. Onun içindir ki şöyle buyurmuşlardır. ‘Ey nefislerine uyup da sınırlarımı aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin, Allah bütün günahlarınızı bağışlar, şüphe yok ki O, çok bağışlayan ve çok acıyandır.’ Ayetin başında biz günahkarlara kulum diye hitap eden Allah, ne kadar merhametlidir. Hangi günah olursa olsun bağışlayacağını müjdeliyor. Ve bizden umutsuzluğa kapılmamızı istiyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bu gecenin tüm Müslümanlarca Allah’ın çağrısına cevap verip, günahlardan tövbeyle ve gözyaşı akıtarak kurtulma zamanı olduğu vurgulanan açıklamada, “Çünkü cehennem ateşini söndürecek tek su gözlerden akan o gözyaşlarının suyudur.” denildi.

Mesaj son olarak yapılan şu dualarla bitirildi:  “Cenabı Allah cümlemize bu geceyi hakkıyla ihya etmeyi nasip etsin. Rabbim bu geceyi İslam âleminin kurtuluşuna vesile kılsın. Mübarek gün ve geceler hürmetine İslam düşmanlarını kahretsin. . Bu vesileyle tüm halkımızın beraat kandilini tebrik ediyoruz. Rabbimizden onun dinine hizmet yolunda geçirecek sıhhat ve afiyet dolu bir ömür ihsan etmesini bizlere ve sizler nasip etmesini niyaz ediyoruz.” ( İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.