Avrupa 'Kutlu Doğum'a hazır

Avrupa 'Kutlu Doğum'a hazır

Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifinin her yıl Nisan ayında düzenlediği Avrupa geneli Kutlu Doğum Haftası etkinliği, bu yıl Hollanda'nın Den Haag şehrinde yapılacak.

AMSTERDAM - Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) veladetleri münasebetiyle her yıl Nisan ayında düzenlediği Avrupa geneli Kutlu Doğum Haftası etkinliği, bu yıl Hollanda’nın Den Haag şehrinde 20 Nisan Pazar günü saat 14.30’da düzenlenecek.

 

 

Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifinin Hollanda’nın Den Haag şehrinde Hicret Camii ile birlikte düzenleyeceği ‘Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed’ konulu kutlu doğum etkinliği için hazırlıkların son aşamasına gelindi.

 

 

Program organizatörlerinden Hicret Camii Yönetim Kurulu Üyesi Zülküf Bildirici, Avrupa’nın dört bir yanından katılımın olacak ‘Kutlu Doğum’ etkinliği için 8 bin kişi kapasiteli Uithof Kapalı Spor Kompleksinin kiralandığını belirtti.

 

 

“Avrupa geneli büyük kutlu doğum programı, Den Haag şehrinde yapılacak”

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) veladetleri münasebetiyle geçen yıl Hicret Camii’nin Avrupa Peygamber Sevdalılarıyla birlikte açık alanda ‘Kutlu Doğum’ programı organize ettiğini ifade eden Bildirici, 20 Nisan Pazar günü Avrupa geneli büyük kutlu doğum organizesinin, Den Haag şehrinde yapılacağı kaydetti.

 

 

 Avrupa’da yaşayan tüm Peygamber âşıklarının etkinliğe davetli olduğunu ifade eden Bildirici, girişlerin ücretsiz olacağı Kutlu Doğum etkinliği için erkek ve bayanlara ayrı oturma alanları, mescit ve yemek alanlarının tahsis edileceğini belirtti. Etkinlik sırasında ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri, çocukların da eğlenerek vakit geçirebilecekleri oyun alanları ile geniş araç parkının da misafir katılımcılara tahsis edildiği bilgisini paylaştı.

 

 

100’ü aşkın gönüllünün görev yapacağı Avrupa geneli Kutlu Doğum etkinliğinde acil sağlık sorunlarına karşılık doktor ve ilk yardım ekibinin de hazır olacağını ifade eden Bildirici, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun yad edileceği etkinlik için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ve programa gelen misafirlerin en güzel şekilde istifade etmeleri açısından her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.

 

 

“Kutlu Doğum Siyer Sınavı finali 19 Nisan’da yapılacak”

Avrupa geneli ‘Kutlu Doğum Siyer Sınavı’ finali için de gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirten Bildirici, sınavın Kutlu Doğum etkinliğinden bir gün önce (19 Nisan Cumartesi) saat 16.00’da Hicret Camii karşısında bulunan Yunus Emre İslam Okulunda yapılacağını açıkladı. (Hamza Korkut – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.