Avrupa Müslüman Alimler Birliği İtalya'da toplandı

Avrupa Müslüman Alimler Birliği İtalya'da toplandı

Avrupa Müslüman Alimler Birliği (AMAB), 2 günlük istişare toplantısını İtalya'daki Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

ROMA - Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Müslüman Alimler Birliği (AMAB), bu yıl 4.toplantısını İtalya Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.


Avrupa Müslüman Alimler Birliği Genel Kurul üyelerinin katıldığı istişare toplantısında özelde Avrupa ve genelde tüm Dünya Müslümanlarının problemleri ele alındı. Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya vs. farklı ülkelerden bir çok İslam Aliminin katıldığı istişare toplantısının açılış konuşmasında, özellikle Avrupa'da yaşayan Müslümanların sorunları, aile içi meseleleri ve Müslümanların İman, Akide ve İbadetlerini daha rahat yapabilmeleri için nasıl çözümler ortaya çıkaracak konular özellikle ele alındı.


İstişare sonrası açıklamada bulunan Avrupa İslam Alimler Birliği (AMAB) Başkanı Molla Abdulkadir Aydın, ''Bizler 4.toplantımızı yaptık. Toplantımızda öncelikle Avrupa'daki çalışmalarımızın yanı sıra haklarımızın Avrupa'daki sorunlarını, aile sorunlarını ele alıp, İman, akide ve ibadet sorunlarını görüştük. Nasıl çalışmalar yapabileceğizi ve nelerle meşgul olacağımızı kendi aramızda tartıştık ve görüştük.'' diye konuştu.


Avrupa Müslüman Alimler Birliği'nin (AMAB) yaptığı çalışmalardan bahseden Aydın, sözlerine şöyle devam etti:


"Allah'a Hamd-u Senalar olsun ki Yüce Allah (c.c) bu Avrupa diyarında da bizleri bir araya getirdi ve biz bu ümmetin bu sorunlarıyla ilgilenme noktasında epey mesafe almaya başladık. Ve İnşallah bundan sonrada yine bu memlekette halklarımızın ve İslam toplumunun, İslam aleminin buradaki fertleriyle, insanlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz. Ve bu çalışmalarımız muhakkak sürdürülecektir. Dolayısıyla bizler Avrupa'da bu çalışmalarımız yaparken, Avrupa dışındaki ve de özellikle İslam alemindeki Ortadoğu'da bu cereyan eden bu olaylar hepimizi üzmektedir. Bir taraftan bu çalışmalarımızı yaparken diğer taraftan kardeşlerimiz Ortadoğu'da bir çok ülkede sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Biz Rabbimizden şöyle bir niyazda bulunuyoruz, 'Ya Rabbi en kısa zamanda bu ümmetin baş başa kaldığı bu sıkıntıları çözmeyi bu ümmete nasip eyle.' Müslümanlar bir an önce bu sıkıntılardan kurtulmalıdır."


Batman'daki derin komplo kınandı
Özellikle Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sundaki İslami STK ve şahsiyetlere yönelik yapılan saldırılara değinen Aydın, "Özellikle bu son zamanlarda kendi coğrafyamızda bu kadar sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bazı kendini bilmeyen gençler başkalarının oyununa gelerek, başkalarının emir komutası altında bir çok sıkıntılar yaratıyorlar. Halkımızı rahatsız edecek davranışlarda bulunuyorlar. Elbette ki yaşanan tüm bu sıkıntılarda ulema ve alimlerin sorumluluğu vardır. Biz ilim adamlarımızdan memleketin kanaat önderlerinden ve siyasilerinden kimin elinden ne geliyorsa bunu göz ardı etmemeli, mesuliyetini idrak etmelidirler." şeklinde konuştu.


AMAB üyesi: Elhamdülillah toplantı çok bereketli geçti
Avrupa Müslüman Alimler Birliği Genel kurul üyesi Recep Todil toplantı sonrası açıklamada bulunarak şunları söyledi; ''Avrupa Alimler Birliği 4.toplantımızı İtalya'nın Como şehrinde yapmış bulunuyoruz. Elhamdülillah. Toplantı çok bereketli geçti. Özellikle Avrupa'da yaşayan Müslümanların dini, içtimai, sosyal meselelerini istişare yaptık. Neticesini Genel Başkanımız açıkladılar." (Yunus Can - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.