​Avrupa Parlamentosu: Siyonist rejim savaş suçu işliyor

​Avrupa Parlamentosu: Siyonist rejim savaş suçu işliyor

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimini genişletmek için yıkmak istediği El-Han El-Ahmer köyüne heyet gönderen Avrupa Parlamentosu, köyün yıkılmasının savaş suçu olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu Filistin'le İlişkiler Heyeti Başkanı Neoklis Sylikiotis işgal rejiminin El-Han El-Ahmer köyünü yıkmasının ve sakinlerini göçe zorlamasının Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nin tehlikeli bir şekilde ihlali olduğunu ve savaş suçu derecesine ulaştığını söyledi.

Kudüs kentindeki Avrupa Birliği ofisinden yapılan açıklamada, El-Han El-Ahmer'in işgalcilerin Yahudi yerleşimini genişletmek için yıkmak istediği 46 bedevi köyünden biri olduğu belirtildi.

Açıklamada, bölgenin stratejik öneme sahip olduğu ve tarihi Filistin toprakları arasında geçişi sağladığı ifade edildi.

Avrupa Parlamentosu heyetiyle birlikte dün El-Han El-Ahmer'i ziyaret eden Sylikiotis, "Filistin halkına ve uzun bir süredir özgürlük, adalet ve eşitlik için verdiği mücadeleye desteğimizi dile getiriyoruz." dedi.

İşgal rejiminin yıkım kararını reddettiklerini kaydeden Sylikiotis, Avrupa Parlamentosu'nun El-Han El-Ahmer'i savunmak için kararlı bir şekilde çalışacağını açıkladı.

Avrupalı yetkili, yıkım kararının tek bir hedefi olduğunu belirterek, söz konusu hedefin Yahudi yerleşkelerini genişleterek Batı Yaka'yı ikiye bölmek olduğunu söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler