Avrupa üçgenindeki camiye saldırı

Avrupa üçgenindeki camiye saldırı

Almanya'nın İsviçre ve Fransa sınırında bulunan Lörrach şehrine bağlı Weil am Rhein'de faaliyet sürdüren Eyüp Sultan Camii'ne gece geç saatlerde molotoflu saldırı düzenlendi.

Almanya'da yüzlerce Camii'nin hizmette bulunmasında katkısı olan DİTİB'e (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) bağlı Weil am Rhein Eyüp Sultan Camii'ne dün gece saat 01.45 sularında henüz kimliği belirlenemeyen 5 kişi tarafından molotoflu saldırı gerçekleştirildi.

Avrupa üçgeni olarak adlandırılan bölgedeki Cami, İsviçre'ye 500 metre Fransa'ya ise 1 kilometrelik mesafede bulunuyor.

Camiye yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Cami yönetim kurulu başkanı Necati Coşkun, şimdiye kadar saldırı olacağına yönelik herhangi bir tehdit almadıklarını gerek Cami gerekse yönetim kurulu olarak kimseyle bir husumetlerinin bulunmadığını belirtti.

Coşkun, herhangi bir siyasi parti fikrinin temsilcileri olmadıklarını, Cami'nin Allah'ın evi ve ibadet yeri olduğunu, kimlerin hangi amaçla ve ne için camiye saldırdıklarını henüz bilmediklerini vurguladı.

Coşkun, polisin olay yerine geldiğini ve soruşturma başlattığını belirterek kamera görüntülerini de polise teslim ettiklerini bildirdi.

Yapılan saldırıda cami camlarının sağlam ve çift cam olmasından dolayı molotofların bir camı kırıp diğer camdan dolayı içeriye düşmediği öğrenilirken, Cami'nin üst katında bulunan lojmanda ikamet eden imamın, saldırıdan birkaç gün önce izne ayrıldığı ve şu an Türkiye'de bulunduğu açıklandı.

Öte yandan Weil am Rhein'de saldırıya uğrayan Camiye 60 kilometre mesafedeki Freiburg İGMG (Milli Görüş) Camii'ne de saldırı düzenlenmişti. (Hamza Korkut-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.