Avrupa Yetim-Der'den Afrikalı öğrencilere iftar foto

Avrupa Yetim-Der'den Afrikalı öğrencilere iftar foto

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Afrika kıtasındaki Gine Bissau Cumhuriyeti ve Gambiya'da yetim ve muhtaç ailelere Ramazan yardımında bulundu.

Merkezi Almanya'nın Rheinfelden şehrinde bulunan Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, farklı kıtalardaki yetim ve muhtaçlara yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Afrika'daki yardım çalışmalarını da Ramazan ayında arttırarak sürdüren Avrupa Yetim-Der, Gine ve Gambiya'da binlerce öğrenciye iftar verdi.

Gambiya'da yetimlere iftar yemeği

Gambiya'da 490 talebenin okuduğu Kur'an Kursu'nda verilen iftar yemeğiyle ilgili bilgi veren dernek yetkililerinden Hüseyin Ateş, "Avrupa Yetim-Der olarak daha önce duyurusunu yaptığımız üzere Afrika kıtasına yapacağımız yardım taahhüdünü yerine getirmeye devam ediyoruz. Son olarak Gambiya'da 1200 nüfuslu Mandinary Village köyünde eğitim gören talebelere iftar yemeği verdik. İftar verilen Kur'an Kursu'nda 490 talebe okuyor, aralarında 90 tane yetim var. Bu eğitim yuvasına yardımlarımızı sürdüreceğiz." dedi.   

Gine Bissau Cumhuriyeti'nde Ramazan yardımı

Gine Bissau Cumhuriyeti'nin başkenti Bissau'da da Ramazan ayı dolayısıyla öğrencelere iftar yemeği verildiğini belirten Ateş, "İlk defa Gine Bissau Cumhuriyeti'nde de yardım çalışmalarına başladık. Hayırseverlerin 3 Avroluk iftar yemeği kampanyası çerçevesinde Başkent Bissau'da öğrencilere iftar yemeği verdik. Bu vesileyle kampanyamıza katkı sunan bütün hayırseverlere teşekkür ederiz, Allah (cc) hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye, Afrika, Asya ve Balkanlarda yardım çalışmalarının sürdüklerini ifade eden Ateş, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Nijerya'nın Borno eyaletindeki kampta 200 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği haberi üzerine bir çalışma başlattıklarını aktardı. (Ahmet Bayram - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler