Avrupa Yetim-Der’den Nijer'de Katarakt ameliyatı

Avrupa Yetim-Der’den Nijer'de Katarakt ameliyatı

Türkiye ve Dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Uluslar arası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Afrika ülkelerinden Nijer'in Maradi Bölgesinde Katarakt ameliyatı gerçekleştirdi.

Nisan 2012'de Almanya’nın Bopfingen kasabasında kurulan Avrupa Yetim-Der, kuruluşundan kısa bir süre Türkiye, Arakan, Kenya, Uganda, Eritre, Bosna Hersek, Almanya ve Mısır’da yaptığı yardımlara Afrika ülkelerinden Nijer'i de ekledi.

Afrika’daki sıcak hava, beslenme ve iklim şartlarından dolayı kıtada yaşayan insanların büyük bir bölümünde görülen Katarakt hastalığını tedavi etmek için kampanya başlatan Avrupa Yetim-Der, Nijer'in Maradi bölgesinde  Tessoua ve Aguié'deki hastanelerinde ücretsiz teşhis, tedavi ve ameliyatlar gerçekleştirdi.

“95 Avroya göz ameliyatı yapmak mümkün”

Başkent Niamey’e 660 kilometre uzaklıkta bir bölgede ihtiyaç sahibi insanların yeniden görmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşayan vatandaşın yaptığı 95 Avro’luk  bir alış-veriş parasıyla   Afrika’da Katarakt ameliyatını yapmanın mümkün olduğunu vurgulayarak, konuya duyarlı herkesi ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye davet etti.

Katarakt nedir?

Katarakt, göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıdır. Başka bir deyişle görüşün, buğulanmış bir camın arkasından bakıyormuşçasına bozulmasıdır. (Ahmet Bayram – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler