Avrupa Yetim-Der faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı

Avrupa Yetim-Der faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı

Dünya'nın bir çok yerinde yaşayan yetim ve muhtaçlara ulaştırdığı yardımlarla kısa zamanda Uluslararası yardım kuruluşları arasında yerleşerek, birçok kesimden hayır duaları alan Avrupa Yetim-Der, yıllık faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

ALMANYA-Merkezi Almanya’da bulunan ve partner kuruluşlar aracılığıyla Dünya’nın 52 ülkesinde yardım faaliyetlerini  yürüten Avrupa Yetim-Der, kısa sürede 7 farklı ülkede yaşayan yetim ve muhtaçlara ulaştırdığı yardımlarla, Uluslararası yardım kuruluşları arasında yer alan İslami Yardım Kuruluşlarından olma başarısını gösterdi.

 

Nisan 2012 yılında yardım faaliyetlerine start veren Avrupa Yetim-Der’in, kurulma aşamasından Aralık 2013 tarihine kadar yaptığı yardım çalışmalarını,  yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Genel Sekreter Hüseyin Kuyuldar, 21 aylık süre içerisinde kurumunun  organize ettiği yardım kampanyaları hakkında şu bilgileri  verdi:

“Maliye Dairesi (Finanzamt) tarafından ‘Vergi Muafiyeti’ tescillenen Avrupa Yetim-Der, Nisan 2012’den beri yardım kampanyalarına başlamış olup 2012 yılı sonuna kadar da Türkiye, Burma, Kenya, Uganda, Eritre ve Mısır’da gerek bizzat, gerek de partner kuruluşlar aracılığı ile yardım kampanyalarında yer almayı başararak farklı coğrafyalardaki Yetimlerin umudu oldu.

 

Derneğimiz, “Kardeş Aile Projesi” ile 2013 yılı sonuna kadar Türkiye’de yaklaşık 1650 aileye yardım ulaştırmıştır. 

 

Öğrenci Desteği

- Avrupa Yetim-Der, partner kuruluş aracılığı ile Haziran 2013’e kadar Mısır’da okuyan Türkiyeli öğrencilere kira yardımı desteği sağlamıştır.
- Avrupa Yetim-Der, “Öğrenci Desteği” uygulamasıyla çoğunluğu yetimler olan öğrencilere aylık olarak maddi destek vermiştir.

 

Kurban

Avrupa Yetim-Der, hayır sahipleri tarafından Kurban için bağışlanan bedellerin yerlerine ulaştırılması için partner kuruluşlar aracılığı ile Kurban Bayramı’nda Türkiye, Burma, Kenya, Uganda, Eritre, Bangladeş, Burkina Faso, Gana, Mali, Nijer ve Güney Sudan’da ihtiyaç sahiplerine Kurban eti ulaştırmıştır.
 

Giyim yardımı

Avrupa Yetim-Der Türkiye’de 380 yetim çocuğa Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde tam teşekküllü giyim yardımında bulunmuştur.



Gıda Paketi Yardımı

- Avrupa Yetim-Der, başta Türkiye ve Kenya olmak üzere toplam Bin 250 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi yardımında bulunmuştur.
- Avrupa Yetim-Der, 2014 yılı başında Karadeniz bölgesinde gıda paketi yardımında bulunmuştur.

 

Afet Bölgesi Yardımları

- Avrupa Yetim-Der, Van’da meydana gelen deprem sonrası afet bölgesine ulaşarak depremzedelere gıda paketi Yardımında bulunmuş ve birçok depremzede aileye “Kardeş Aile Projesi” çerçevesinde aylık düzenli olarak maddi destek vermiştir.

Derneğimiz ayrıca, Arakan (Burma/Myanmar) Mültecileri,  Almanya’da yaşanan sel felaketi mağdurlarına ve Filipinler’de meydana gelen Tayfun felaketi afetzedelerine maddi yardımlarda bulunmuştur.

 

Kırtasiye Yardımları

Avrupa Yetim-Der, 2013 yılında başlatmış olduğu Kırtasiye Kampanyası çerçevesinde dünyanın en büyük mülteci kampı olma özelliğine sahip Dadaab Mülteci Kampında bulunan yetim ve mülteci öğrencilere kırtasiye yardımı ulaştırmıştır. 

 

Gönüllü Temsilcilikler

Avrupa Yetim-Der, yönetim kurulu üyelerinin özverili çalışmaları sonucu şu anda aşağıda ismi geçen ülke ve şehirlerde gönüllü temsilcilik prensibi ile temsil edilmektedir:

 

Almanya:

Bopfingen, Geislingen, Stuttgart, Lörrach, Karlsruhe, Ludwigshafen, Worms, Ingolstadt, Ansbach, Darmstadt, Köln, Herne, Bergkamen, Essen, Berlin, Leipzig, Hamburg, Hannover, Frankfurt a. M., Kiel, Bielefeld, Giessen ve Kassel.

Avusturya: Salzburg, Wels, Bregenz, Innsbruck, Viyana.

İtalya: Como, Trieste

İsviçre: Basel

Fransa: Paris, Mulhouse

Belçika: Anvers (Antwerpen)

Hollanda: Lahey (Den Haag)

Norveç: Oslo

Türkiye: Batman

Avrupa Yetim-Der, gönüllü temsilcileri vasıtası ile yukarda ismi geçen bütün ülke ve şehirlerinde yardım kampanyaları organize edebilmektedir.

 

Avrupa Yetim-Der, yardımların direk ihtiyaç sahiplerine ulaşması için Türkiye’de gerek bizzat, gerekse iller bazında kurulmuş olan yardım kurumları aracılığıyla çalışmaktadır.

 

Avrupa Yetim-Der, Uluslar arası alanda partner kuruluş olarak ZEKAT Vakfı ile çalışmaktadır.   ZEKAT Vakfı dünya çapında 52 ülkede faaliyet gösteren Uluslar arası bir yardım kuruluşudur. Avrupa Yetim-Der de, doğal felaketler gibi acil durumlarda bu partner kuruluş aracılığı ile dünya çapında 52 ülkede acil yardımlarda bulunup,  yardım kampanyalarını organize edebilmektedir.”


Avrupa Yetim-Der Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Hüseyin Kuyuldar  yaptığı açıklamaların ardından son olarak, “Bize güvenen, destek veren, bağışta bulunan ve 21 ay içerisinde bu kadar yardımlarda bulunmamıza vesile olan bütün hayırseverlere can-ı gönülden teşekkür ederiz.” dedi.    (Hamza Korkut – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler