Avrupa Yetim-Der Gazzeli yetimleri sevindirdi video

Avrupa Yetim-Der Gazzeli yetimleri sevindirdi video

Avrupa Yetim-Der, Gazze'de yetimler için moral etkinliği düzenledi.

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, İsrail'in geçen yıl havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenlediği Gazze'de "Yetimlerle Dayanışma ve Moral Gezisi" etkinliği düzenledi.

Avrupa Yetim Der, topraklarının tamamına yakını İsrail işgali altında bulunan mazlum Filistin halkına yardımlarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde 2007'den bu yana İsrail ve kukla Arap liderlerin ambargo uyguladığı Gazze halkına ilaç yardımında bulunan Avrupa Yetim-Der, Rowad Derneğiyle birlikte “Gazze'deki Yetimlerle Dayanışma ve Moral Gezisi” etkinliği düzenledi.

Yaşları 3 ila 12 arasında değişen yetim ve öksüzleri Gazze'de kurulan oyun parkına götüren Avrupa Yetim-Der, küçük yaşta anne ve babalarını kaybeden çocuklara, Avrupa’da kendilerini düşünen hayırseverlerin olduğunu göstererek büyük moral verdi.

“Gazze halkı Dünyanın en büyük açık hapishanesinde yaşamaktadır”

Avrupa Yetim-Der adına etkinliği düzenleyen Royad Derneği gönüllüsü Aybek Rabay, Gazze halkının yıllardır kuşatma altında olduğunu anımsattı. Rabay, “Tabiri caiz ise Gazze halkı Dünyanın en büyük açık hapishanesinde yaşamaktadır. Üstelik ardı ardına 3 acımasız savaşa maruz kaldı. Savaşlarda binlerce insan şehid oldu, on binlercesi yaralandı.” dedi.

Savaşlarda sivil halka ait binlerce binanın yerle bir olduğunu dile getiren Rabay, “Evsiz kalanların bir kısmı çadırlarda, bir kısmı da barınaklarda sefil bir halde yaşamak zorunda kaldı. Uygulanan ambargo ve 3 savaşın oluşturduğu en olumsuz sonuçlarından biri de aile reislerinin işsiz kalması oldu. Çoğu aile ancak dışarıdan gönderilen yardımlarla geçinebiliyor.” şeklinde konuştu.

Son olarak hayırseverlere seslenen Rabay, “Sevgili hayırseverler; maddi desteğinizden önce dualarınıza ihtiyacımızın olduğunu lütfen unutmayın.” diyerek dua talebinde bulundu.

“Küçük yaşta baba sevgisinden mahrum kaldım”

Düzenlenen Moral Etkinliğinde sonra Avrupa Yetim-Der’e teşekkür eden Heya Ğrayib (11), henüz 3 yaşındayken babasının şehid düştüğünü belirterek, küçük yaşta baba sevgisinden mahrum olduğunu söyledi. Kendisi gibi yetimlere şefkat elini uzatan Avrupa Yetim-Der’e Gazzeli yetimler adına teşekkür eden küçük kız, yardım eli uzatılan yetimlerin, dinine ve memleketine faydalı olacağını ifade etti.

“Babamı kaybettikten sonra hayatın tadı kalmadı”

Etkinliğe katılan Feda Nejjar (10) da babasının kendisi 3 yaşındayken şehid olduğunu anlatarak, “Babamı kaybettikten sonra hayatın tadı kalmadı. Dünya çocukları gibi yaşamaktan mahrum bırakıldım. Allah’tan tek dileğim, dünyada yaşayan her çocuk gibi güven içinde yaşamak, yemek yiyebilmek, oynamak ve derslerimi yapabilmek. Hepinize canı gönülden teşekkür ederim.” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Filistin’de yetim edinme kampanyası başlatıyoruz”

Mazlum Filistin halkına yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine bilgi veren Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Filistin’e yönelik “Yetim Edinme” kampanyası başlattıklarını belirtti.

Ateş, “Malumunuz önümüzde ‘Üç Aylar’ var. Allah’ın (cc) Rahmetinin yeryüzüne yağdığı bu mübarek aylarda Filistin’deki yetim ve muhtaçlar için yeni bir yardım kampanyası başlattık. Kısa süre sonra sitemizde yer vereceğimiz kampanyanın adı, “Yetim Edinme” kampanyası. Filistin’de yetimlere yardım etmek isteyen hayırseverler bu kampanya çerçevesinde peryodik olarak aylık 45 avro ödeyerek tespit edilen yetime yardımda bulunabilecek.” dedi.

Peygamber Efendimizin de bir yetim olduğunu, yetimlere yapılan her yardımdan Allah ve Resulü’nün hoşnut olacağını hatırlatan Ateş, Avrupa’daki hayırseverlere içinde bulunduğumuz Kutlu Doğum mevsiminde yetimlere yardımda bulunmaları tavsiyesinde bulundu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.