Avrupa Yetim-Der Gine Bissau’da su kuyusu açtı foto

Avrupa Yetim-Der Gine Bissau’da su kuyusu açtı foto

Afrika kıtasında yaşanan kuraklık dolayısıyla içme suyu sıkıntısı yaşanan bölgelerde su kuyuları açtıran Avrupa Yetim-Der, şimdi de, Gine Bissau’nun Buba şehrinde bin 400 kişinin faydalanacağı bir su kuyusu açtırdı.

Avrupa Yetim-Der, dünya’nın dört bir yanında ihtiyaç sahipleri ve yetimlere yönelik gerçekleştirdiği hayır faaliyetlerine devam ediyor. Dünyanın en fakir 20 ülkesi arasında bulunan Gine Bissau’da kuraklığın yaşandığı Buba şehrinde, bin 400 kişinin faydalanacağı bir su kuyusu açtıran Avrupa Yetim-Der, Afrika kıtası genelinde başlattığı ‘Su Kuyusu’ projelerine devam ediyor.

Avrupa Yetim-Der’in ‘Su kuyuları’ projesiyle ilgili açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, “Togo, Gambiya, Nijer, Çad, Kamerun, Filipinler, Uganda, Somali, Etiyopya, Gine Bissau ve Sri Lanka gibi ülkelerde su kuyusu açtırabiliyoruz.” dedi.  

Ateş, su kuyularının maliyetinin 2 bin Euro’dan başladığını belirterek kuyuların maliyetinin bölgelere göre değişebildiğini söyledi.  

Son olarak hayırseverlere teşekkürde bulunan Ateş, hayırseverlerin Avrupa Yetim-Der’e yapacakları bağışlarla yetim ve mağdurlara daha çok hizmet sunma fırsatı bulabileceklerini sözlerine ekledi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.