Avrupa Yetim Der İtalya’da halkla buluştu

Avrupa Yetim Der İtalya’da halkla buluştu

Yaptığı yardım projelerinin tanıtımı için İtalya'ya gelen Avrupa Yetim Der, Mevlana Camisinde halkla bir araya geldi.

Avrupa'da yaşayan Türkiyeli Müslümanların katkısıyla kurulan Avrupa Yetim Der yetkilileri, Türkiye ve dünyanın birçok fakir ülkesinde yaptığı yardım projeleri kapsamı dâhilinde İtalya’da halkla buluştu.

İtalya'nın Como kentinde Mevlana Camisinde düzenlenen seminerde konuşan Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, dernek hakkında bilgi verdi. Ateş, Yetim Der'in Almanya merkezli olarak kurulduğunu, yardım faaliyetlerinin başta Afrika ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkede devam ettiğini belirtti.

Hüseyin Ateş, Mevlana Camisindeki Müslümanların Ramazan ayını tebrik ederek, “Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de hizmet veriyoruz. Her yıl hızlı adımlarla ilerleyerek, değişik etkinliklerde yol alıyoruz. Projelerimiz çok büyüktür.” dedi.

Müslümanlardan katkı sunmalarını ve ellerinden gelen yardımları esirgememeleri ricasında bulunan Ateş, “Lütfen herkes duyarlı olsun. Binlerce fakir ve yetim aileler bizlerin yolunu gözetliyor.” ifadelerini kullandı.

Duygu dolu anların yaşandığı Mevlana Camisinde Ateş, Avrupa'da ve dünyada bir nebze de olsa fakir ailelerin yüzünü güldürmek gerektiğini ifade etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa İslam Alimleri Birliği Üyesi Molla Süleyman İlhan, Hz. Muhammed'in (sav) hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, o dönemde sahabelerin yaptığı fedakarlıklara değindi. İlhan, sahabelerin ellerinde ne varsa getirip Allah Resulüne vererek infakta bulunduklarını ve asla infaktan geri durmadıklarının altını çizerek, Müslümanların infakta yarışta olmalarını, canlarıyla ve mallarıyla hazır olmaları gerektiğini belirtti.

İtalya Yetim Der temsilcisi İbrahim Buzrul da, tüm duyarlı Müslümanlara seslenerek herkesi yardıma çağırdı.     (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.