Avrupa Yetim-Der Muş'ta 30 aileye yardımda bulundu

Avrupa Yetim-Der Muş'ta 30 aileye yardımda bulundu

Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetim-Der Muş'taki 30 yoksul ve yetim aileye yardımda bulundu.

MUŞ - Geçtiğimiz yıl Muş’ta 50 aileye yardımda bulunan Avrupa Yetim-Der bu yıl da Muş’u unutmadı. Yetim Der, Selam-Der aracılığı ile bu yıl 30 aileye gıda yardımında bulundu.

 

Muş İlim, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) Yardım Komisyonu Başkanı Bülent Balkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Muş’taki yetim ve yoksul kimselerin umudu olmaya devam ettiklerini, tespit edilen ailelere bu Ramazan ayında yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ve yardım çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti.

 

Bu yıl Avrupa Yetim-Der ‘in yetim ailelere ulaştırılmak üzere göndermiş olduğu yardım paketlerini Muş’taki 30 aileye ulaştırdıklarını ifade eden Balkaya, “Geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl derneğimize yoğun bir müracaat oldu. Gelen müracaatlara baktığımızda halkımızın durumunu ve düzenli yardım veren derneklerin öneminin ve sorumluluğunun ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor.  Biz Selam-Der olarak bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Elimizden geldiğince müracaat eden ve tespit ettiğimiz ailelerin hepsine ulaşmak istiyoruz. Ancak imkânlarımızın kıt olması nedeniyle istediğimiz sonucu elde edemiyoruz. Kıt imkânlarımıza rağmen yetim ve muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında elimizden geleni yapmaya da çalışıyoruz. Bu nedenle hayırsever halkımızı birlikte yetim ve muhtaç ailelerimizle dayanışmaya davet ediyorum” dedi.

 

Yardıma muhtaç ailelere ulaşma ve ihtiyaçlarını giderme noktasında yeni bazı projeler üzerinde çalışmalarının olduğunu sözlerine ekleyen Balkaya, “Şuan üzerinde çalıştığımız projelerimizi zamanı geldiğinde, düzenleyeceğimiz çeşitli etkinliklerle halkımıza tanıtacağız inşallah. Temennimiz odur ki, niyet ettiğimiz her hayırlı işte hedefe ulaşma noktasında Rabbimizin bizi yalnız bırakmaması. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızı yetim ve muhtaç ailelere umut olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.