Avrupa Yetim-Der Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Avrupa Yetim-Der Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, bu yıl Ramazan ayında yapacağı yardım çalışmalarının ön hazırlıklarını tamamladı.

Avrupa Yetim-Der, bu yıl Ramazan ayında Türkiye, Afrika, Aysa, Filistin ve Balkan ülkelerinde yapacağı yardım çalışmalarının ön hazırlıklarını tamamladı.

İsviçre'nin Muster şehrinde gönüllü temsilcilerle yapılan toplantı sonrası bu yıl hangi bölgelerde yardım yapılacağıyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, "Allah izin verirse mübarek Ramazan ayında Türkiye'de 15 ayrı merkezde Ramazan kumanyası dağıtacağız. Ayrıca Balkan ülkelerinden Kosova ve Sırbistan'ın Sancak bölgesinde de muhtaçların sofralarını şenlendireceğiz inşallah." dedi.

Bu yıl Ramazan ayında Almanya'daki mültecilere de yardım yapacaklarını söyleyen Ateş, "Malumunuz olduğu üzere Avrupa'da en çok mülteci kabul ülke Almanya'dır. Biz bu hususu göz önünde bulundurarak Alman makamlarıyla yaptığımız görüşmelerin ardından Baden Würtemberg eyaletinde iftar yemeği ve helal ürün satan alışveriş marketlerinden aldığımız yardım çeklerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Filistin Gazze'de, Asya kıtasında Srilanka, Filipinler, Afrika kıtasında Togo, Gambia, Uganda ve Nijer'de yetim ve mağdurlara iftar yemekleri vereceğiz." bilgini paylaştı.

Son olarak yardımseverlere seslenen Ateş, şöyle konuştu: "Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Sadaka, zekât ve fitrelerini vermek isteyenler Avrupa Yetim-Der'e bağışlayabilir. Bu yıl fitre bedelimiz 10 Euro, Ramazan Kumanyası Paketi 30 Euro, bir kişiye verilecek iftar yemeği bedeli 3 Euro'dur. Ayrıca Yetim giyindirmek isteyen hayırseverlerden 30 Euro talep ediyoruz."

Ateş, yardım etmek isteyen hayırseverlerin kendilerine bu iletişim bilgilerinden ulaşabileceğini belirtti: Tel: 004915773975818,

www.avrupayetimder.com,

[email protected]

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.