Avrupa Yetim-Der Ramazan'a hazırlanıyor

Avrupa Yetim-Der Ramazan'a hazırlanıyor

Almanya merkezli Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Ramazan ayında çalışmalarına hız vererek daha fazla yetim ve ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyor.

Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Ramazan ayında yapmayı planladıkları yardım faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak, binlerce yetim ve ihtiyaç sahibine ulaşmak için çalışmaların başladığını söyledi.

Kurulduğu günden bu yana yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine yönelik her fırsatta yardımda bulunan ve insani ihtiyaçlarının karşılanması için çaba gösteren Avrupa Yetim-Der, 2017 Ramazan ayı döneminde de yetim ve ihtiyaç sahipleri için gayret sarf edecek.

Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, yaptığı açıklamada, "Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der olarak 5'inci faaliyet yılında da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ramazan 2017 programı dâhilinde dünyanın çeşitli ülkelerinde yapacağımız yardımların alt yapısını oluşturduk. Malumunuz olduğu üzere önümüzdeki günlerde Ramazan ayı başlıyor, burada hayırseverlerden isteğimiz yetim, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılacak olan yardımlara destekte bulunmalarıdır." diye belirtti.  

Milyonlarca insan açlık sınırında yaşıyor

Açlık sınırında milyonlarca insanın yaşadığına vurgu yaparak bu insanlara insani yardımların ulaştırılması gerektiğini belirten Ateş, "Milyonlarca insan açlık sınırında gıda, su ve giyeceğe ihtiyaç duyuyor. Bizler de Avrupa Yetim-Der olarak bunun bilincinde, bu ihtiyaçları ulaştırma çabasındayız." dedi.

Dünyanın dört bir yanında yetimlere ulaşılacak

Dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerinin sürdürüleceğini ifade eden Ateş, "Avrupa'ya sığınan mülteciler Türkiye, Filistin, Balkan ülkeleri, Asya ve Afrika'da gıda paketi, yetim giyindirme, iftar yemeği ve su kuyusu çalışmalarımız devam edecektir." şeklinde konuştu.

Gönüllü temsilciler ve hayırseverlere çağrı

Ateş, "Buradan gönüllü temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Bu yükün büyük bölümü onların sırtında olacaktır. Ramazan ayı döneminde enerjilerini ve gayretlerini arttırarak çalışmalarını sürdüreceklerine inanıyoruz. Avrupada yaşayan hayırseverlere belirtmek isteriz ki zekat, fitre, sadaka ve diğer hayırlarda Avrupa Yetim-Der'i köprü kılarak yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kurumumuza bizzat başvuruda bulunarak ya da telefon ve internet iletişimi üzerinden kurumumuza ulaşarak, yardımda bulunabilirler. Şimdiden Ramazan ayının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. " dedi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler