Avrupa Yetim-Der yetim ve mağdur ailelere yardım etti

Avrupa Yetim-Der yetim ve mağdur ailelere yardım etti

Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetim-Der, Kahramanmaraş’ta yetim ve mağdur ailelere yardımda bulundu.

Merkezi Almanya'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu olan Avrupa Yetim-Der, Ramazan 2016 programı dâhilinde Kahramanmaraş’taki yetim, fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulundu.

Avrupa Yetim-Der, yardımlarını Kahramanmaraş’ta faaliyette bulunan Kahramanmaraş İkra Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (İkra-Der) aracılığı ile yetim ve muhtaç ailelere ulaştırdı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş İkra-Der Başkanı Ramazan Baykuş, Ramazan ayı münasebetiyle yetimler başta olmak üzere fakir ve muhtaç ailelere Avrupa Yetim-Der’in desteğiyle gıda yardımlarında bulunduklarını belirtti.

Baykuş, “Uluslar arası faaliyet gösteren Avrupa Yetim-Der tarafından Kahramanmaraş’a gönderilen yardım paketlerini İkra-Der Muhtaçlara Yardım Komisyonu gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Allah-u Teâlâ vesile olan herkesten razı olsun hayırlarını kabul etsin inşallah.” dedi.

Ramazan ayının başından bu yana hummalı bir çalışma başlattıklarını, Ramazan ayı boyunca fakir ve muhtaç ailelere yardım ettiklerini söyleyen Baykuş, “Ramazan ayı vesilesiyle üyesi olduğumuz Umut Kervanı Yardım Platformu’nun Ramazan ayı ile ilgili başlatmış olduğu yardım seferberliğinden dolayı Kahramanmaraş'ta yardıma muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırdık. Bize bu konuda destek veren Avrupa Yetim-Der yetkililerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Yardım ettikleri aileler arasında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş’a sığınan Suriyeli sığınmacıların da olduğunu belirten Baykuş, “Bizler fakirlere yardım ederken hiçbir ayrım yapmadan ‘Mazlumun dini ve dili sorulmaz’ sırrınca yardıma muhtaç herkese yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.