Avrupa Yetim-Der yetim ve muhtaçları giydirdi

Avrupa Yetim-Der yetim ve muhtaçları giydirdi

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Mardin’in Midyat ilçesinde yetim ve muhtaçlara bayram öncesi giyim yardımında bulundu.

Uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der’in Türkiye’deki yardım programları devam ediyor.

Birçok ülkede yetim giydirme programları düzenleyen Avrupa Yetim-Der, Mardin’in Midyat ilçesinde de onlarca yetim ve muhtaç ailelerin çocuklarına bayram öncesi giyim yardımında bulundu.

Avrupa Yetim-Der Midyat Temsilciliği, Yetim Giydirme Programı kapsamında onlarca yetim ve muhtaç çocuğu giyim mağazasına götürüp giydirdi.

Elbiselerini alan çocukların sevinçleri yüzlerine yansırken aileleri de yardımdan dolayı yetkililere teşekkür ettiler.

Yardım programıyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim-Der Türkiye Koordinatörü Mehmet Nurullah Günaydın, "Avrupa Yetim-Der olarak her sene olduğu gibi bu sene de inşallah bayramdan önce yetim aileleri giydiriyoruz. Geçen hafta Van’da yetimleri giydirdik. Bugün ise Mardin’in Midyat ilçesindeyiz. Hayırseverlerin vermiş olduğu yardımları getirdik. Buradaki yetim ve muhtaç aileleri mağazaya getirdik. Kendi istekleri doğrultusunda seçip elbiselerini aldılar." dedi.

"Giydirme projemiz Afrika, Arakan ve Balkan ülkelerinde de devam ediyor"

Yetim giydirme projelerinin sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını belirten Günaydın, "Bu yetim giydirme projemiz Afrika, Arakan ve Balkan ülkelerinde de devam ediyor. Bunun dışında malumunuz önümüzde Kurban Bayramı var. Avrupa Yetim-Der olarak Kurban projesi kapsamında faaliyetlerimiz de aynı şekilde devam ediyor. Hayırseverlerin vereceği kurbanları gerek Türkiye gerek Afrika ve Arakan’da da vekâlet yoluyla kendilerine yardımcı olabiliriz inşallah. Tekrardan giydirme projemizde katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun inşallah." şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Edibe Es, "Allah hepsinden razı olsun. Çocuklarımızı giydirdiler. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Avrupa Yetim-Der’den ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Duygularını İLKHA ile paylaşan yetim çocuklar ise elbise ve ayakkabı aldıklarını, çok mutlu olduklarını belirterek yetkililere teşekkür ettiler. (Süleyman Tunç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.