Avrupa Yetim Der’den Afrika’da bin kişiye iftar yemeği

Avrupa Yetim Der’den Afrika’da bin kişiye iftar yemeği

Mezopotamya Aile ve Sosyal İlişkiler Kültür Federasyonu (MASİF) tarafından Avrupa Yetim-Der aracılığıyla Afrika'da bin kişilik iftar yemeği verildi.

Mardin’de faaliyet yürüten Mezopotamya Aile Ve Sosyal İlişkiler Kültür Federasyonu (MASİF) Yönetim kurulu ve üyelerinin katkılarıyla Ramazan ayı münasebetiyle Afrika'nın Etiyopya ülkesinde Avrupa Yetim-Der aracılığıyla bin kişiye sıcak iftar yemeği ikramında bulunuldu.

“Türkiye’de iftar vereceğimize Afrika’daki daha muhtaç kardeşlerimize verdik”

MASİF Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Çetin, Avrupa Yetim-Der aracılığıyla Türkiye'de vereceklerine Afrika'daki yardıma muhtaç kardeşlerine iftar yemeği verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizlere Ramazan ayına erişmeyi nasip eden Cenab-ı Hakk’a binlerce şükürler olsun. İnşallah bayramlara da ermeyi nasip eder. Afrika'da hemen her ülkede bir savaş var. Bu savaşlarda anne-babalarını kaybeden milyonlarca yetim var. Bu yetimlerin pek çoğunu batılılar kendi ülkelerine götürüp çok farklı amaçlar için kullanıyor. Biz de bir akşam bile olsa iftar sofrasında onlara misafir olduk. Bizim süratle uyanmamız, kendimize gelmemiz ve güçlenmemiz gerekiyor. Manevi ve ahlaki değerlerimizi ihya edeceğiz, özellikle Ramazan-ı Şerif bize bu imkânı veriyor. Paylaşmayı öğreneceğiz. O kadar adaletsiz bir gelir dağılımı var ki dünyada, dünya yerinde nasıl duruyor bunu hayretle karşılamak zorunda kalıyoruz. Bir Hadis-i Şerif’te değinildiği gibi ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Komşusunun karnının doyurulmasını kendisi için vecibe gören bir toplum haline gelmek mecburiyetindeyiz. Bunu da bütün dünyaya duyurmalıyız."

“Avrupa Yetim-Der aracılığıyla Afrikalı kardeşlerimize verdiğimiz iftarın mutluluğunu yaşıyoruz”

Dünyanın değişik yerlerinde Müslümanların sıkıntı çektiklerine dikkat çeken Çetin, “Allah Avrupa Yetim-Der yetkililerinden ve çalışanlarından razı olsun. Onların aracılığıyla şu an yılda bir kez dahi et yiyemeyen Afrikalı kardeşlerimize verdiğimiz sıcak iftar yemeğinin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönül isterdi ki bütün dünyada aç olan insanlara el uzatalım ancak imkânlar ölçüsünde, gücümüzün yettiği ölçüde katkıda bulunabiliyoruz. Kızıltepe’de de yardıma muhtaç 400 aileye gıda paketi yardımında bulunduk. Dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlar sıkıntı çekmektedir. Sorumluluk sahibi olan tüm Müslümanlar bundan sorumludur.  Zaten zenginler hakkıyla zekâtlarını verseydiler bugün bu kardeşlerimiz bu sıkıntıyı çekmezlerdi.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.