Avrupa Yetim-Der’den çocuklara kırtasiye yardımı

Avrupa Yetim-Der’den çocuklara kırtasiye yardımı

​Avrupa Yetim-Der, eğitim öğretim yılı başlangıcı öncesi Bingöl'de ihtiyaç sahibi yetim öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Merkezi Almanya'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der tarafından Bingöl'deki yetim öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Yapılan yardım hakkında konuşan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş,  Türkiye'de yetim ve yardıma muhtaç yüzlerce çocuğa kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduklarını söyledi.

Bingöl'de ilk etapta 100 çocuğa kırtasiye malzemesi dağıttıklarını belirten Ateş, “Merkezi Almanya’da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der olarak, mağdur ve yetim çocuklara kırtasiye yardımı kapsamında Bingöl’deyiz. Bingöl’de bulunan kardeş dernek Umut Kervanı aracılığıyla, burada kırtasiye yardımında bulunduk.” dedi.

Tespit edilen çocuklara, çanta, kalem, defter, boya malzemesi dağıtıklarını dile getiren Ateş, “Yetim ve mağdur çocuklara hayırseverler sahip çıkmazsa, bu çocuklara başkaları sahip çıkar. Bugün bir defter, bir çanta, bir kalemin bizler için belki fazla bir önemi yok ama bu çocukların 8 aylık bir ihtiyacı karşılanacak ve onlara bir sorumluluk yükleyecektir. Bu çocuklar okuyacak, insanlığa ve Müslümanlara hayırlı birer evlat olacaklardır. Bu projemiz sadece Bingöl ve Türkiye ile sınırlı değildir. İnşallah önümüzdeki günlerde Asya, Afrika ve Avrupa'da bulunan okullara da eğitim projesi kapsamında desteklerimiz olacaktır. Bingöl’de hayır faaliyetlerinde bizlere yardımcı olan Bingöl Umut Kervanı’na da teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.