Avrupa Yetim-Der’den Haleplilere yardım

Avrupa Yetim-Der’den Haleplilere yardım

Avrupa Yetim-Der, Suriye’nin İdlib kentine sığınan Haleplilere gıda, mont ve battaniye yardımında bulundu.

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, dünyanın birçok yerinde yetim ve mağdurlara yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Suriye'nin Halep kentinde yaşanan çatışmalar nedeniyle yurtlarından kaçarak İdlib’e sığınan Halepli sivillere Avrupa Yetim-Der tarafından gıda, mont ve battaniye yardımı yapıldı.

Yaptıkları yardım ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Türkiye Koordinatörü M. Nurullah Günaydın, iç karışıklıkların başlamasından bu yana açlık ve sefaletle yaşamak zorunda kalan Suriyelilerin değişik yererle göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Günaydın, Halep'in doğusundan tahliye edilerek getirildikleri İdlib’de akrabalarının yanına veya var olan çadır kentlere yerleştirilen savaş mağduru Haleplilere Avrupa Yetim-Der olarak gıda, mont ve battaniye yardım malzemelerini ailelere ulaştırdıklarını belirtti.

Günaydın, “Avrupa Yetim-Der olarak Suriye'de meydana gelen iç savaştan dolayı mağdur olmuş mazlum halka yardım etmek amacıyla genel merkezimizin Halep'ten İdlib’e sığınan mültecilere bir kamyon insani yardım malzemesi olan 100 aileye gıda, 2 bin 500 mont ve 300 battaniye olmak üzere yardımlarımızı ulaştırdık. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Avrupalı kardeşlerimize teşekkür eder, Allah’tan hayırlarını kabul etmesini dileriz.” dedi.(İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler