Avrupa Yetim-Der’den Nepal için ‘Acil Yardım’ çağrısı

Avrupa Yetim-Der’den Nepal için ‘Acil Yardım’ çağrısı

Nepal’de yaşanan depremin ardından 5 bine yakın ölü ve 100 bine yakın yaralının olduğu haberi üzerine Avrupa Yetim-Der harekete geçerek, Nepal’de yetim ve depremzedelere insani yardımda bulunma kararı aldı.

Açıklanan son verilere göre ölü sayısı 5 bine, yaralı sayısının ise 100 bine yakın olduğu ifade edilen Nepal’de yaşanan 7,9 şiddetindeki depremin ardından, muhtaç durumda olan yetim ve depremzedelere ulaştırılmak üzere Avrupa Yetim-Der’in yeni bir yardım kampanyası başlatıldı.  

Avrupa Yetim-Der Genel Merkezinden yapılan açıklamada, 8 milyon kişinin etkilendiği Nepal depreminde zor ve muhtaç durumda kalan depremzedelere İslami ve insani sorumluluk gereği yardım elinin uzatılması kararı alındığı belirtildi.  

Kurumdan yapılan açıklamada, “Avrupa Yetim-Der olarak  İslami ve insani sorumluluklarımız gereği kolları sıvama Vaktidir’ düşüncesi ile   Nepal için acil yardım çağrısında bulunuyoruz.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yapacağınız yardımlar çerçevesinde Uluslararası yardım organizasyonu ZAKAT Vakfı aracılığı ile Nepal’e acil olarak gıda ve su dağıtımı ile beraber, sağlık hizmetleri ve acil barınma yerleri oluşturulacaktır. Nepal şu anda ölüm ve yıkımın en deruni acısını yaşarken, onlara uzanacak bir yardım eli, onlara umut olacaktır. ‘Sadaka vermede acele ediniz, zira bela sadakanın önüne geçemez.’ (Tirmizi) diye buyuran Allah Resulü Hz. Muhammed’in (sav) Hadis-i Şerifi gereği, sadakalarımızı geciktirmeden yardım olarak ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıralım.” çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamanın sonunda Avrupa Yetim-Der aracılığıyla Nepal depremzede ve yetimlerine yardımda bulunmak isteyenlerin avrupayetimder.com adresinde yer alan online bağış sistemi üzerinden yardımda bulunabilecekleri gibi, gönüllü temsilcilikler aracılığıyla da yardımların ulaştırılabileceği bilgisi paylaşıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.