Avrupa'daki STK'lar Xenıkê katliamıyla ilgili sert bir bildiri yayımladı

Avrupa'daki STK'lar Xenıkê katliamıyla ilgili sert bir bildiri yayımladı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren 33 İslami STK, Xenıkê’de yaşanan katliam nedeniyle sert bir açıklama yayımladı.

Şırnak’ın İdil (Xezex) ilçesine bağlı Xenıkê (Kozluca) köyünde HDP’lilerin HÜDA PAR’lılara saldırarak 2 kişiyi katletmesinden sonra, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren 33 İslami Sivil Toplum Kuruluşu sert bir açıklama yayımladı.

33 STK adına Basel Saidi Nursi Vakfı’ndan yapılan açıklamada, PKK’nin varlık sebebinin Müslüman Kürt halkını emperyalistlere pazarlamak olduğu vurgulanarak, “Günü geldiğinde bu İslam ve Kürt düşmanlarını Müslüman Kürt halkının öfkesinden efendileri asla koruyamayacaktır.” denildi.

STK’ların yayınlamış olduğu açıklamada, “Bölgede yaşayıp da kendini İslami, Kürdi ya da Hümanist olarak tanımladıkları halde kişiliklerini PKK ve bileşenlerine kaptıran insanları da bu olaydan ders çıkarmaya ve zalimlerden yana takınmış oldukları tavırlarını gözden geçirmeye çağırıyoruz.” denildi.

“Kan, gözyaşı ve katliam PKK’nin sunduğu geleceğin temel dinamiklerindendir”

PKK’nin gelecek planlamasında barış ve kardeşliğin değil kan ve gözyaşının olduğunun vurgulandığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kürtleri, kendi köylüsünü hatta evladını katledecek bir duruma indirgeyen PKK-HDP güruhunun Müslüman Kürt halkı için hazırladığı gelecek planlamasının içerisinde barış ve kardeşlik adına hiçbir şey yoktur. Aksine kan, gözyaşı ve katliam o geleceğin temel dinamiklerindendir. PKK-HDP güruhunun bu güne kadar sergilediği vahşet dolu geçmiş bu beyanımızın açık şahididir. Kürdistan halkının artık bunu görmesi ve gereken tavrı takınması gerekmektedir.”

“Bu canilerin lokması olmamak için tüm İslami ve Kürdistani oluşumları aynı safta birleşmeye çağırıyoruz”

“Kürdistan’da yaşayan İslami ve Kürdi Camiaları bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz.” denilen açıklamada, “Yaşanan gelişmeler göstermiştir ki; Kürt düşmanı bu oluşum Ahlaksız taifelerle kurmuş olduğu ittifak ile Müslüman Kürt halkını katlederek bitirmeyi hedeflemektedir. En büyük engel olarak gördüğü HÜDA PAR Camiasını bitirecek olursa eğer, geride kalanlara kolay lokma gözüyle bakmaktadır. Kürt düşmanı bu canilerin lokması olmamak için tüm İslami ve Kürdistani oluşumları aynı safta birleşmeye ve HÜDA PAR ile birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“İş işten geçmeden uyarılarımıza kulak vermek muhataplarımızın hayrına olacaktır”

PKK/HDP’ye karşı sert uyarıların yapıldığı açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: “Günü geldiğinde bu İslam ve Kürt Düşmanlarını Müslüman Kürt halkının öfkesinden efendileri asla koruyamayacaktır. O gün gelmeden PKK ve bileşenlerini tarihin ve Müslüman Kürt halkının şahitliğinde ve Allah Azze ve Celle’nin huzurunda Müslüman Kürt Halkına Düşmanlık beslemekten vazgeçmeye, tövbeye ve İslami Camianın adaletine teslim olmaya çağırıyoruz. İş işten geçmeden bu uyarılarımıza kulak vermek muhataplarımızın hayrına olacaktır.”

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren 33 İslami STK adına Basel Saidi Nursi Vakfı’ndan yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:

Bismillahirrahmanirrahim

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Varlık sebebi Müslüman Kürt halkını emperyalistlere pazarlamak olan ve buna karşı duranları ise katletmek olan PKK güruhunun çeşitli adlar altında kurduğu kurum ve kuruluşların tamamı gibi HDP olarak ifade edilen taşeron yapı da açıkça Müslüman Kürt halkına savaş ilan etmiş durumdadır.

6-8 Ekim’de Diyarbakır’da ve daha sonra Cizre’de yaşanan olaylar, son olarak ise Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Xenıkê (Kozluca) köyünde yaşanan katliam, bu sefih anlayışın örneklerinden bazılarıdır.

Batıda ellerine saz, Kürdistan’da ise uzun namlulu silah alarak seçim çalışması yapan bu insanlık düşmanlarının İdil’de 2 Müslümanı katletmesini şiddetle kınarken olayda şehid olan kardeşlerimize ise Rabbimizden rahmet dileriz.

Avrupa’da ikamet eden Müslümanlar olarak Şehitlerin ailelerine, dost ve akrabalarına ve mensubu oldukları Hür Dava Partisi Camiasına taziyelerimizi iletir ve yanlarında olduğumuzu açıkça beyan ederiz.

Kemalist rejimin doksan yılda yapamadığını, yani Kürdistan’ı dinsizleştirmeye çabalayan ve bu uğurda her gün daha da azgınlaşarak Müslümanları katleden PKK/HDP canileri bilsinler ki; Kürdistan Diyar-ı İslam’dır ve öyle de kalacaktır. Şehitlerin kanlarıyla da bu İslami hareket her geçen gün daha da güçlenecektir.

Bölgede yaşayıp da kendini İslami, Kürdi ya da Hümanist olarak tanımladıkları halde kişiliklerini PKK ve bileşenlerine kaptıran insanları da bu olaydan ders çıkarmaya ve zalimlerden yana takınmış oldukları tavırlarını gözden geçirmeye çağırıyoruz.

Kürtleri, kendi köylüsünü hatta evladını katledecek bir duruma indirgeyen PKK-HDP güruhunun Müslüman Kürt halkı için hazırladığı gelecek planlamasının içerisinde barış ve kardeşlik adına hiçbir şey yoktur. Aksine kan, gözyaşı ve katliam o geleceğin temel dinamiklerindendir. PKK-HDP güruhunun bu güne kadar sergilediği vahşet dolu geçmiş bu beyanımızın açık şahididir. Kürdistan halkının artık bunu görmesi ve gereken tavrı takınması gerekmektedir. Avrupa’da yaşayan Müslümanlar olarak Müslüman Kürt halkını bu zulümlere karşı koymaya ve PKK’ye ‘Artık Yeter’ demeye davet ediyoruz.

Adına çözüm süreci denen süreç boyunca PKK militanlarını şımartarak silahlanmalarına engel olmayan ve bugüne kadar işlenen katliamlara sessiz kalan iktidarın da bu katliamdaki sorumluluğunun göz ardı edilmemesi gerekir.

6-8 Ekim tarihlerinde yaşanan katliamların baş müsebbipleriyle aynı masayı paylaşan ve katliam emri verenleri belli oldukları halde yargılamayan Devlet, adeta İdil’de yaşanan ve iki Müslüman’ın şahadetiyle sonuçlanan katliama çanak tutmuştur.

Avrupa’da ikamet eden Müslümanlar olarak, Kürdüyle Türküyle tüm halkımızı bu zalimlere karşı adaletli bir şekilde bu mazlum Müslümanlarla birlikte saf tutmaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki; Peygamberimiz ‘Zulme karşı susan dilsiz şeytandır’ diye buyurmuştur.

Kürdistan’da yaşayan İslami ve Kürdi Camiaları bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz. Yaşanan gelişmeler göstermiştir ki; Kürt düşmanı bu oluşum Ahlaksız taifelerle kurmuş olduğu ittifak ile Müslüman Kürt halkını katlederek bitirmeyi hedeflemektedir. En büyük engel olarak gördüğü HÜDA PAR Camiasını bitirecek olursa eğer, geride kalanlara kolay lokma gözüyle bakmaktadır. Kürt düşmanı bu canilerin lokması olmamak için tüm İslami ve Kürdistani oluşumları aynı safta birleşmeye ve HÜDA PAR ile birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.

Bu Kürt düşmanı oluşum yüklenmiş olduğu taşeronluk vazifesini kanlı bir şekilde icra etmektedir. Ama şunu bilsinler ki şu an yularının ellerinde olduğu efendileri zamanı geldiğinde onları bir peçete kâğıdı gibi buruşturup layık oldukları çöp sepetine atacaklardır. İmralı bunun şahididir.

Günü geldiğinde bu İslam ve Kürt Düşmanlarını Müslüman Kürt halkının öfkesinden efendileri asla koruyamayacaktır. O gün gelmeden PKK ve bileşenlerini tarihin ve Müslüman Kürt halkının şahitliğinde ve Allah Azze ve Celle’nin huzurunda Müslüman Kürt Halkına Düşmanlık beslemekten vazgeçmeye, tövbeye ve İslami Camianın adaletine teslim olmaya çağırıyoruz. İş işten geçmeden bu uyarılarımıza kulak vermek muhataplarımızın hayrına olacaktır.

İdil’deki katliamda şehid olan  HÜDA PAR üyeleri Abdulcelil Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek’e bir kez daha Rabbimizden rahmet dilerken, ailelerine ve camialarına da taziyelerimiz iletiriz.

Rabbimiz eli kanlı güruhu tüm destekçileriyle beraber Kahhar sıfatıyla yargılasın inşallah.

Rabbimiz Müslümanların yar ve yardımcısı olsun (Âmin)

Avrupa’da Faaliyet Gösteren 33 İslami STK Adına

Basel Saidi Nursi Vakfı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.