Avrupalı Müslüman gençler Uganda'da cami inşa etti

Avrupalı Müslüman gençler Uganda'da cami inşa etti

İsviçre'nin Basel şehrinde Said-i Nursi Vakfı üyesi gençler, Avrupa Yetim-Der’e yaptığı bağışlarla Uganda’da Selahaddin-i Eyyubi isimli cami yaptırdı.

Afrika’nın farklı ülkelerinde onlarca projeye imza atarak yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, şimdide Basel Said-i Nursi Vakfı üyesi gençlerin desteğiyle Uganda’da cami yaptı.

Uganda’nın Başkenti Kampala’ya 110 kilometre uzaklıktaki Jinja Kitengesa köyünde inşa edilen camide yüzlerce Müslüman ibadet edebilecek.

Caminin yaptırıldığı köyde yaşayan halk, bu hizmet için büyük bir sevinç duyduklarını belirtirken, civar köylerde bulunan diğer Müslümanların da benzer talepte bulunduklarını aktardılar.

Yaptıkları çalışmalar hakkında konuşan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, sadece Afrika’da değil dünyanın birçok bölgesinde yetim ve muhtaçlar başta olmak üzere göçmenlere de çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirterek, imkânları çerçevesinde hizmet yelpazesini olabildiğince genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. (Hamza Korkut – İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler