Avrupa'nın 8 ülkesinde Siyer Sınavı yapıldı

Avrupa'nın 8 ülkesinde Siyer Sınavı yapıldı

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Avrupa’nın 8 ülkesinde eş zamanlı olarak Siyer Sınavı yapıldı.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Avrupa Geneli Siyer Sınavı, Avrupa’nın 8 ülkesinde eş zamanlı olarak yapıldı.

Platform tarafından yapılan açıklamada, Sınav'ın tüm ülkelerde ve şehirlerde planlandığı gibi gerçekleştirildiği belirtildi. 

Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika ve İsviçre'de yapılan sınava, bu yıl önceki yıllara oranla daha fazla katılımın olduğu gözlemlendi. Kadın katılımcı sayısının fazlalığı da dikkatlerden kaçmadı.

Avrupa genelinde yapılan değerlendirmede ilk 10’da 9 kadın katılımcının olduğu görüldü. Hollanda’nın Den Haag (Lahey) şehrinden Münevver Çelik ve Avusturya’nın Viyana Şehrinden Şerife Özalp isimli katılımcılar, 50 sorunun 49’una doğru cevap verme başarısını gösterdi.

Sınav sonrası açıklamalarda bulunan kimi Peygamber Sevdalıları, "Böylesi bir Sınav’ın düzenlenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, bu tür bir Sınav'ın kaybedeninin olmadığını aksine bu süreçte bir kez daha Siyer okuma fırsatı buldukları için tüm katılımcıların bu süreçten kazançlı çıktıklarını" vurguladılar.

"Siyer Sınavı'na olan ilgi her geçen gün artıyor"

Peygamber Sevdalıları Avrupa yetkililerinden Zülküf Er ise düzenledikleri Sınav'ın uluslararası bir sınav olduğunu ve 8 ayrı ülkede 17 ayrı şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Er, Siyer Sınavı'na olan ilginin her geçen gün arttığını ve yeni katılımcılar kazandıklarını da söyledi.

Özellikle gençlerin ilgisinden çok memnun olduklarını belirten Er, "Bu yıl sınav sonuçlarını değerlendirdiğimizde gördük ki; sınava katılım yaşı önceki yıllara oranla çok düşmüş.  Bu, gençlerimizin gönlündeki Peygamber sevdasının bir yansımasıdır. Bir diğer sevindirici olay ise bacılarımızın göstermiş oldukları ilgi ve başarıdır. İlk 10’da 9 mü’minenin olması aslında geleceğimiz için umut bahşeden bir durumdur." dedi.

Açıklanan sonuca göre şehirler ve birinciler şöyle sıralandı:

Hamburg: Dilan Aslan

Darmstadt: Nursel Kavut

Basel: Dılşah Tiryaki

Ludwigshafen: Erkan Baygın

Karlsruhe: Esra Kaya

Innsburck: Sevda Tosun

Londra: Sinan Kılıç

Paris: Nisa Yılmaz

Köln: Bekir Erdoğan

Viyana: Şerife Özalp

Wiesbaden: Orhan Oral

Como: Hava Aday

Trieste: Güllü Semerci

Antwerpen: Zehra Kızar

Den Haag: Münevver Çelik

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.