“Avrupa’nın toplamı 500 bin Suriyeli'ye bakamıyor”

“Avrupa’nın toplamı 500 bin Suriyeli'ye bakamıyor”

​Muhtarlarla ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Şanlıurfa'nın 500 bin Suriyeli mülteci ile ekmeğini bölüştüğünü fakat Avrupa’nın toplamının bu kadarına dahi bakamadığını söyledi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun ‘Ombudsman Şanlıurfalılarla buluşuyor’ programı kapsamında muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yaptıkları açılış konuşmalarıyla devam etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Kamu Başdenetçisi Malkoç, vatandaşların yaşadıkları sorunlarla ilgili kendilerine başvuran vatandaşların sıkıntılarını gidermek için çaba harcadıklarını söyledi.

Malkoç,  "Biz millet olarak, bin yıldan beri bu topraklardayız. Selçuklularla Osmanlılarla ve cumhuriyet döneminde halkın dertlerini sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Merkezi idare, yerel idare, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar aklınıza gelen bütün hizmetlere kadar bunun için devletin bütün organları müesseseleri kurulmuştur. Niçin bu kurum var? İnsanlarımıza ve vatandaşlarımıza hizmet için. Hastanemiz daha sağlıklı olsun, eğitimimiz daha kaliteli olsun, belediyelerimiz daha iyi çalışsın diye bu kurum var. Kamu Denetçiliği Kurumu, biz nasıl çalışıyoruz? Vatandaşın şikâyeti üzerine çalışıyoruz ve her türlü yoldan bize başvurabilirsiniz. Başvurularınızdan ücret almıyoruz. Başvurularınız 6 ay içerisinde uzman arkadaşlar tarafından inceleniyor ve çözülüyor. Ama hepsinden en önemlisi dostane çözümler arıyoruz.  Sizin dilekçeniz bize geldiğinde usulüne uygun mu, değil mi? Arkadaşlarımız inceliyorlar.” dedi.

“Biz aynı zamanda şikâyet tek dinlemiyoruz İnsan Hakları Kurumu olarak da çalışıyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Malkoç, “Bu yıl içerisinde iki tane uluslararası toplantı yaptık. Türkiye, dünyada fakire fukaraya en fazla yardım eden ülke. Şanlıurfa 500 bin Suriyeli ile ekmeğini bölüşüyor, sağlık hizmeti alıyor, çocuğunu okuluna gönderiyor. Avrupa’nın toplamı 500 bin Suriyeliye bakamıyor. Bu Şanlıurfa’nın gösterdiği cesareti, fedakârlığı ve muhabbeti hani medeni denen ülkeler gönüllerine yerleştirseler dünyada ne savaş olur ne de zulüm olur. Bir toplantıyı Suriyelilere yönelik yaptık. Avrupa’da 20 milyon Müslüman var. Irkçılık yaygınlaştı. Avrupa’da demokrasi denilen ülkelerde camiler yakılıyor, yabancı düşmanlığı artıyor." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Kamu Başdenetçisi Malkoç’un yanı sıra, Kamu Denetçileri Kamu Denetçileri Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük, Yahya Akman, Mustafa Özyar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler