Avustralya’ya kaçmak isteyen 3 PKK’li yakalandı

Avustralya’ya kaçmak isteyen 3 PKK’li yakalandı

PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak için Avustralya'dan Gaziantep’e gelen 3 şüpheli tekrar Avustralya'ya dönecekleri sırada havalimanında yakalanarak gözaltına alındı.

Avustralya'da PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları belirlenen karı ve koca ile bir oğlu, tekrar Avustralya'ya dönecekleri sırada Gaziantep Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Avustralya’dan PKK adına faaliyetlerde bulunmak üzere Gaziantep'e geldiği belirlenen 3 kişinin tekrar bu ülkeye dönecekleri sırada havalimanında gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde, yapılan operasyonda, PKK/KCK terör örgütü adına Avusturalya’da faaliyetlerde bulunduğu ve örgüt adına faaliyetlerde bulunmak üzere ülkemize/Gaziantep’e, geldiği, tekrar Avusturalya’ya dönecekleri yönünde bilgiler elde edilmiştir.”denildi.

Şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden de PKK/KCK’yi övücü, özendirici paylaşımlar yaptığı ve örgütün propagandasını yaptığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, 3 şüphelinin Avustralya'ya gitmek üzereyken Gaziantep Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.