Avusturya Başbakanı Kurz Türkiye karşıtlığını yineledi

Avusturya Başbakanı Kurz Türkiye karşıtlığını yineledi

​Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye ile sürdürülen AB üyelik müzakerelerine derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin durdurulması için uzun süredir çağrıda bulunan Avusturya Başbakanı Kurz, ülkesinin AB dönem başkanlığını almasının ardından da bu önerisini tekrarladı.

Avrupa Birliği dönem başkanlığını 1 Temmuz itibarıyla Bulgaristan’dan devralan Avusturya'nın başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye ile sürdürülen AB üyelik müzakerelerine derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Yunan Kathimerini gazetesine mülakat veren Kurz, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri konusunda kendisine yöneltilen soruyu cevapladı.

"Türkiye’ye karşı olumsuz duruşunuz biliniyor. Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ideal ilişkinin geleceğini nasıl gördüğünüzü açıklayabilir misiniz?” sorusuna Kurz, "Türkiye ile müzakereler derhal sonlandırılmalı. Türkiye, son yıllarda Avrupa ve değerlerinden uzaklaşıyor. Aynı zamanda AB ile Türkiye arasında komşuluk temelinde farklı işbirliği seçeneklerinin bulunmasına odaklanmalıyız.” diye karşılık verdi.

Uzun yıllardır Türkiye ile "dürüst bir ilişki” geliştirilmesi konusundaki fikirlerini dile getirdiğini belirten Kurz, "birbirine komşu olan Türkiye ve Avrupa Birliği arasında alternatif işbirliği şekilleri bulunmasına odaklanılması gerektiğini” söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler